Ga naar hoofdinhoud

Mooy Logistics geeft onderhoud aan A. Van Tilburg

Mooy Logistics uit Waddinxveen heeft de intentie haar werkplaats te ‘outsourcen’ om zich beter te kunnen focussen op haar kerntaken als logistiek dienstverlener. De samenwerking tussen beide partijen zal worden vorm gegeven in de nieuwe vennootschap  AVT Truck & Trailerservice Waddinxveen.

Mooy_Mercedes_Actros_uitgelichtHet plan is om de werkplaats van Mooy Logistics vanaf 20 juni 2016 op commerciële basis te laten leiden door A. van Tilburg. Daarmee wordt de flexibiliteit voor Mooy Logistics geborgd. De keuze voor A. van Tilburg resulteert volgens Mooy in een sterke partner op het gebied van truck- en traileronderhoud met focus op de integrale kostenverlaging. Door de commerciële benadering wordt tevens de regio Waddinxveen versterkt met een goed geoutilleerde garage en veel vakkennis.

Ton van Tilburg (AVT): “De samenwerking tussen Mooy en AVT gaat al vele jaren terug en deze stap past perfect binnen onze groei strategie. Na de opening van een vestiging in Rotterdam voor de ‘parts’-verkoop, januari jl., is dit de volgende logische stap in de groei van ons bedrijf.  We zien bij steeds meer logistieke bedrijven de wens zich te richten op hun corebusiness en het onderhoud van het wagenpark uit te besteden aan specialisten zoals AVT.”

Willem Zonnevijlle (Mooy): “De logistieke sector eist steeds meer aandacht. Het outsourcen van de werkplaats geeft meer ruimte om ons nóg intensiever te kunnen richten op het complete logistieke proces en om de verdere professionalisering vorm te kunnen geven. Voor Mooy Logistics betekent deze joint venture  dat we een professionele partner hebben voor het onderhoud van trucks, trailers en de koelunits met afspraken op basis van een SLA. Op deze manier kunnen we de fantastische werkplaats (qua locatie, vakmensen en inrichting) beter in de markt zetten.”

van Tilburg BV uit Roosendaal is al 50 jaar een sterke speler op het gebied van merk ongebonden onderhoud voor Trucks en Trailers. Met vestigingen in Rotterdam (Hoogvliet), Moerdijk, Roosendaal en Breda (Hazeldonk) en ca 150 medewerkers realiseert zij een zo laag mogelijke ‘ total cost of maintenance’ voor het transportmaterieel van haar klanten. Dit door middel van eigen werkplaatsen voor de service en de technische groothandel voor het leveren van truck- en trailerparts. Vooruitstrevende IT oplossingen (www.tilbusoft.nl) zijn hierbij de leidraad.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer