MT Hengelo krijgt nieuwe DAF XF • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

MT Hengelo krijgt nieuwe DAF XF

Het jonge transportbedrijf MT Hengelo heeft vanwege de innovatieve rij-assistentiesystemen en klantgericht denken voor DAF gekozen. Het wagenpark werd onlangs verdubbeld van één naar twee trucks van DAF met een XF 450 FT van de nieuwste generatie met een ruime Super Space Cab. De trekker met onder meer lederen bekleding en een stand airco is onlangs geleverd door DAF dealer Sent Waninge.

“Echt een truck van deze tijd, met supergoed werkende systemen. De Adaptive Cruise Control (ACC) werkt buitengewoon goed en alert. Ik vind dat fijn, bijvoorbeeld bij rijden in files”, zegt Bjorn Stegeman, planner bij MT Hengelo en tevens chauffeur op de nieuwe XF. “Het is dus ook mijn rijdende kantoor. Daarom hebben we hem laten voorzien van de modernste apparatuur voor navigatie en communicatie. De dealer heeft ons daarbij prima geadviseerd. Die klantgerichtheid bepaalde mede onze keuze.”

Na de eerste weken tekent zich al een gunstig brandstofverbruik af. Stegeman: “De andere XF, nu anderhalf jaar oud, viel ons al op door zijn zuinigheid. Het verbruik is vergelijkbaar met dat van onze twee andere trucks van een ander merk. Op basis van de eerste metingen zien we bij de nieuwe XF 450 echter nog lagere verbruikscijfers.”

MT Hengelo is 2,5 jaar jong. In de korte tijd van het bestaan heeft dit transportbedrijf zich bewezen als sterke partner voor nationaal en internationaal transport. De portfolio aan opdrachten groeit constant. Deels is dat te danken aan klantgericht denken. Precies de reden waarom er ook een match is met DAF en de dealer.

Stegeman: “Met onze trucks rijden we tot wel 150.000 kilometer per jaar. Dan wil je naast een laag verbruik ook graag comfort en leefruimte. De Super Space Cab van DAF valt op beide vlakken op. Het is gewoon fijn rijden in deze truck.” Het transport bestaat voornamelijk uit charterwerk, met name voor Van Thiel Transport uit Hierden. Stegeman: “We zijn gespecialiseerd in het vervoer van stukgoed, ADR-vervoer, levensmiddelen, koel-/vriestransport, bloementransport en containervervoer. We rijden voornamelijk op Duitsland, Nederland en Belgie. En een enkele keer staat Denemarken tussen de bestemmingen. We hebben drie chauffeurs in dienst. De bedrijfsvoering doe ik samen met mijn vrouw Marith, die tevens eigenaar is van het bedrijf.”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer