Nieuws

‘N18 moet driebaansweg worden’

2

Transport en Logistiek Nederland (TLN), verladersorganisatie EVO en VNO-NCW Midden steunen het streven om de N18 tussen Varsseveld en Groenlo te verbreden naar een driestrooksweg, waarbij de middelste rijstrook – afwisselend – gebruikt kan worden om in te halen. De acht gemeenten in de Achterhoek hebben vorige week aangegeven dat zij deze mogelijkheid willen onderzoeken. De reden is dat de weg tussen Varsseveld en Groenlo na de realisatie van de huidige plannen een flessenhals dreigt te worden.

n18Volgens de huidige plannen wordt de N18 bij Varsseveld verbreed naar 2×2 rijstroken, en de weg tussen Groenlo en Enschede wordt deels voorzien van 2×1 rijstrook en deels van 2×2 rijstroken met ongelijkvloerse kruisingen. Het besluit dat nodig is om deze plannen te kunnen uitvoeren werd vorige week door de Raad van State onherroepelijk verklaard. Genoemde organisaties zijn verheugd dat na jaren van onderzoek en planvorming Rijkswaterstaat nu eindelijk kan beginnen met de aanbesteding en de voorbereidende werkzaamheden.

Zolang tussen Varsseveld en Groenlo op de kruispunten verkeerslichten staan, is het stimuleren van een vlotte doorstroming van het doorgaande verkeer door middel van een groene golf gewenst. Voor het vrachtverkeer kan ‘Tovergroen’ hierbij helpen. Dit is een systeem waarbij een vrachtauto  wordt gedetecteerd bij het naderen van een verkeerslicht. Vervolgens krijgt de chauffeur een seintje dat het verkeerslicht voor hem groen zal blijven.

2 reacties op “‘N18 moet driebaansweg worden’

 1. jan schreef:

  Een driebaans wegvak zou al een hele vooruitgang zijn. maar het is toch van de zotte dat men nu al meer als 30 jaar aan het plannen is om de N18 te verbeteren. Door deze foutplanning worden de bedrijven in deze regio ernstig benadeeld. Alle gelden voor wegen worden in het westen van Nederland gestoken en het oosten verpietert tot een toeristische attractie zonder meerwaarde voor de gevestigde bedrijven

 2. Kruizinga.C schreef:

  Allemaal dikke bullshit , na jaren van plannen nu een N 18 die uitblinkt in
  Knoeiwerk , Enschede Haaksbergen 2 x2 en dan naar 2 X1 naar Groenlo,
  We gaan dus van rechts in de file naar links in de file,
  Komen we elkaar weer lekker tegen in de flessenhals,

  Gaan we weer 30 jaar plannen ? Om dit weer te herstellen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven