Naam Waberer’s gaat verdwijnen • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Naam Waberer’s gaat verdwijnen

Waberer’s gaat verdwijnen van de Europese wegen. De naam Waberer’s althans. György Wáberer, grondlegger en voormalig CEO van de Hongaarse transportgigant, heeft dat bekend gemaakt.

Wáberer verkocht zijn aandelen in het bedrijf vorig jaar aan Mid Europa Partners. Tegelijk verkocht hij ook het recht om de naam Waberer’s te gebruiken, maar dat recht verloopt volgend jaar zomer. Vanaf midden 2018 moeten de eigenaren van Waberer’s dus op zoek naar een nieuwe naam.

Dat lijkt slecht nieuws voor Mid Europa Partners, want alleen al het vernieuwen van de huisstijl op de meer dan 3.500 trucks en opleggers is een megaklus. Ook de talloze Waberer-haters op internet, vaak verenigd in Facebook-groepen, moeten op zoek naar een nieuwe naam.

Waberer’s startte afgelopen week overigens met de uitgifte van aandelen. De prijs ligt op 5.100 Hongaarse forint per aandeel. Dat is lager dan verwacht. Bij deze prijs zal de aandelenuitgifte 45 miljoen euro opleveren, waar Waberer’s minimaal 50 miljoen euro verwachtte.

6 reacties op “Naam Waberer’s gaat verdwijnen

 • Nou, dat is tenminste eens nieuws!
  De Waberer’s zullen dan ook stiekum lid zijn van onze groep?
  Wij gaan aan onze leden vragen om met hun mee te denken voor een nieuwe naam.
  Wij zullen hierop terugkomen en eventueel de firma aanschrijven met de nieuwe naam.
  Dan zullen wij ook de naam gaan veranderen uiteraard al blijven het toch Zwabberaars 😉 Dank zij hun hebben we veel plezier, maar koesteren geen haat.
  Het is alleen zo jammer dat onze banen daar door op de tocht komen. Betreffende de schades zorgt de deze firma volop werkgelegenheid.
  Wat zouden ze vinden van de naam: “De Stuntelaars”? We hebben het zo aangepast.
  met vriendelijke groet, Het Zwabberteam.

  1. Floris Ooms

   Moet je de naam ‘Stunttelaars’ wel vertalen in het Hongaars want anders kunnen ze hun eigen firmanaam niet eens uitspreken.

 • Hoi Floris, of de naam van onze Groep?
  Er zijn chauffeurs daar die hebben zelfs de naam van het bedrijf laten tattoeëren op hun rug. Ze kunnen dan met een kleine ingreep Waberer’s veranderein Zwabberaars.

 • ton

  ik weet dat er chauffeurs zijn die de naam chauffeur niet verdienen ,maar er zijn ook goede chauffeurs onder deze groep waberers .
  zij proberen ook hun kost te verdienen en worden niet zo beschermt als wij Nederlanders
  Denk daar ook eens aan als je ze tegenkomt

 • T Veerman

  Dit soort van bedrijven uit de Oostblok landen die bij de EU getrokken zijn terwijl ze nog lang niet op het niveau zijn o.a salaris van West Europa zorgen er nu voor dat nette West Europeese bedrijven in het internationaal transport het niet meer kunnen bolwerken tegen deze markt verziekers.
  Gek he dat de groei zeer fors is bij o.a de Polen Roemenen Bulgaren en dit soort bedrijven,en o ja de slimme Nederlanders met hun uitvlag constructie,s zie Wolter Koops Getru en HZ logistic groei groei gek he ? Nee hoor met Polen op de bok rijden ze heel Europa door voor 1200 euro.
  Dus ja dan kan je veel werk pakken mooie auto,s op de Hahn zetten en dat allemaal dankzij de zaagsel koppen in Brussel. Dank daarvoor goed over nagedacht.

 • N v.Niftrik

  Griekse man, uit Griekenland 46 jaar ervaren chauffeur international, zoekt werk als internationaal chauffeur in heel Europa. Spreekt goed Engels Wie helpt mij aan een baan !!
  Via contact adres Nederland.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer