Nagel Group zet eigen rijschool op • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Nagel Group zet eigen rijschool op

Het zelf opleiden en examineren van professionele chauffeurs is hèt antwoord op het enorme chauffeurstekort in Europa. Dat vindt logistiek dienstverlener Nagel-Group, dat deze zomer rijschool Baade uit het Duitse Schwerin heeft overgenomen.

Nagel werkte al een aantal jaren samen met Baade en heeft nu de opleiderslicentie overgenomen en hernoemt de rijschool Nagel Driving Center.

“Met het Nagel Driving Center dragen we bij aan onze succesvolle aanpak: onze eigen professionele chauffeurs en onze eigen vloot zorgen ervoor dat we transportcapaciteit voor onze klanten kunnen garanderen, vooral in tijden van chauffeurstekorten,” zegt Björn Schniederkötter, woordvoerder van de raad van bestuur en Chief Operating Officer (COO).

Het Nagel Driving Center maakt deel uit van de Nagel Driving Academy die begin 2018 werd opgericht. “Het doel van de Driving Academy is om de ondersteuning van professionele chauffeurs in de Nagel-Group te coördineren in alle fasen van hun opleiding. Dit varieert van de werving van nieuw personeel, door training en professionele ontwikkeling tot ondersteuning voor eigen chauffeurs en contractchauffeurs. “Op de Driving Academy staan ​​de chauffeurs centraal in onze activiteiten. Voor zover mogelijk proberen we hen te ontlasten van de formaliteiten, zodat ze zich volledig kunnen concentreren op het rijden”, legt Schniederkötter uit.

Het nieuw gevormde Nagel Driving Center GmbH heeft rij-instructeurs in dienst voor alle voertuigklassen. Er is echter een bijzondere nadruk op het trainen van vrachtwagenchauffeurs. De rijschool beslaat ongeveer 500 vierkante meter, waaronder vijf trainingsruimten uitgerust met speciale uitrusting zoals koelmotoren. Het Nagel Driving Center biedt daarom naar eigen zeggen de ideale omstandigheden voor alle trainings- en professionele ontwikkelingsactiviteiten die verband houden met het rijden, ook als het gaat om Code 95. Het trainingscentrum beschikt over alle benodigde licenties voor rijopleiding, Code 95 en het trainen van instructeurs.

“Door de rijschool in de Nagel-Group te integreren, verwerven we aanvullende vaardigheden in het trainen en ontwikkelen van vrachtwagenchauffeurs binnen het bedrijf”, benadrukt Raik Spengler, die de eigen Driving Academy van het bedrijf beheert. “Iedereen weet hoe moeilijk het is geworden om geschikte vrachtwagenchauffeurs te vinden. Gekwalificeerde rij-instructeurs voor de truck zijn een nog zeldzamer ras en zeer gewild. We voldoen aan deze steeds grotere vraag naar goede instructeurs met onze eigen rijschool en via andere samenwerkingsovereenkomsten die we al in heel Duitsland hebben”, aldus Spengler.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer