Ga naar hoofdinhoud

‘Nederland distributieland bestaat niet meer’

Hoe zeer minister Lodewijk Asscher zich ook inzet voor de misstanden in het transport, het is tevergeefs. “Ik heb sympathie voor Asscher en zijn code oranje. Voor het transport is het helaas te laat”, schrijft politiek commentator Martin Sommer in de Volkskrant. “Nederland distributieland bestaat allang niet meer.”

Lodewijk AsscherIn het artikel in de Volkskrant haalt Sommer onder meer William van der Maat aan, directeur van Vd Maat Transport uit Eindhoven. Hij heeft nog allemaal Nederlandse chauffeurs in dienst. Maar Van der Maat is een ‘geweldige uitzondering’.

Lees het complete artikel op de website van de Volkskrant

 

 

 

2 reacties op “‘Nederland distributieland bestaat niet meer’

  • nab

    Er zijn nog wel meer bedrijven, die alleen met NL. chauffeurs werken, b.v. De Rijke, Meeus, Bernaards, maar zij hebben het niet gemakkelijk in deze tijd.
    Waarom kan men niet overgaan naar een ander betalingssysteem. Een vast basisloon en overuren en meer onkosten onbelast maken, zo doet men het in Oost Europa ook, Scheelt voor de werkgever en de werknemer , maar dat zullen de bonden wel weer niet goed vinden, die leven nog steeds in dromenland.Jaren geleden werden wij ook zo betaald, al was er dan een deel zwart bij.

  • evy willems

    Ja Nab, daar wringt het schoentje al jaren. De tijd van de zwarte overuurtjes is lang voorbij, de meeste jongens hebben zich platgeleend, want met hoge brutoloonfiche konden ze meer geld krijgen voor de lening van hun huis. Jammer genoeg kunnen politici met allerhande beloftes komen, zoals in Belgie witte kassa in de horeca tegen een forse verlaging van lasten. Wij hebben al onze witte kassa ( dig. tacho) en waar zijn voor onze branche de verlagingen? De bonden krijgen toch altijd het laatste woord en die spannen liever grote rechtszaken aan tegen die “malafide” ondernemers, dan de koe echt bij de horens te vatten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer