Nepagenten overvallen trucker in België • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Nepagenten overvallen trucker in België

Een 48-jarige Litouwse vrachtwagenchauffeur is zaterdag door twee nepagenten overvallen. Ze bedreigden hem met een vuurwapen en stalen een aanzienlijke som geld, zo meldt de lokale politie van Antwerpen zondag.

De trucker lag zaterdagmorgen in de cabine van zijn vrachtwagen te slapen langs de Boomsesteenweg in Wilrijk, bij Antwerpen. Plots tikten twee mannen op de zijruit. Ze stelden zich voor als politieagenten en lieten een amateuristisch gefabriceerde politiebadge zien. De ‘agenten’ vroegen de man in het Russisch of hij drugs, sigaretten of alcohol vervoerde. Tijdens de ‘controle’ opende de chauffeur het handschoenkastje waarin naast de documenten een behoorlijke som geld lag. Een van de nepagenten telde het geld en stak het dan op zak. De trucker sprong daarop uit de cabine en liep naar de man toe, die een vuurwapen trok. De verdachten sprongen in een klaarstaande zilverkleurige Audi en reden weg. In het verleden deden er zich volgens de politie al meer van dergelijke feiten voor in de buurt van de automarkt.
 
In januari kwam TLN in actie na een soortgelijke overval op een vrachtwagenchauffeur in het Gelderse Aalten. De branche-organisatie riep toen op tot instelling van een Vulnerable Load Card.
 
Bron: Knack.be

 


Auteur: Arjan Velthoven

 

ttm.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer