Nieuw 12.000 m2 cross dock voor Snel • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Nieuw 12.000 m2 cross dock voor Snel

Logistiek dienstverlener Snel Shared Logistics heeft op haar locatie in Woerden 12.000 m2 aan cross dock ruimte in gebruik genomen. De oude cross dock werd veel te klein qua ruimte, het aantal loading docks en door de explosieve groei van het bedrijf. De nieuwe ruimte geeft Snel de mogelijkheden om verder door te groeien in haar segment fijndistributie Benelux.

In het cross dock proces in Woerden worden elke nacht tussen de vijf en zesduizend pallets ontvangen en weer geladen. Daarnaast vindt er een groot verdeelproces plaats van duizenden colli die in bulk ontvangen worden om vervolgens te verdelen over de vestigingen van retailers. Daarmee worden de drops geconsolideerd en worden de franco orderbedragen verlaagd. In het nachtelijke verdeelproces worden ook XXL–buitenmaats pallets en colli verdeeld waarmee deze cross dock onderscheidend is. Alle gevonden onregelmatigheden in de nacht worden gerapporteerd en door de Customer Service afdeling ’s ochtend vroeg gecommuniceerd met de klanten. Voor een enkele retailer worden in de nacht zendingen ook extra en uitvoerig gecontroleerd en vervolgens in hun systemen geboekt. Met dit laatste worden bij de afleveringen de volgende ochtend geen onnodige wachturen gemaakt omdat de controle en boekingen al in de nacht hebben plaatsgevonden.

Naast deze cross dock faciliteit heeft Snel nog een aantal warehouses in Woerden waar orderpicking uitgevoerd wordt voor verschillende opdrachtgevers. De orders variëren van pallets en colli tot enkele stuks waar het webshoporders betreft. Picking-orders kunnen tot de middag nog doorgegeven worden en gaan diezelfde avond nog in het laadproces mee voor levering de volgende dag. Webshoporders hebben veelal een nog kortere leadtime tot aflevering.

De nieuwe cross dock ruimte in Woerden is volledig verlicht met LED-verlichting die bij benadering pas aan gaan. Achterin de ruimte zijn een aantal stellingen geplaatst waar orders weggezet kunnen worden die in opdracht latere levering hebben en onder die stellingen worden weer verdeelwerkzaamheden gedaan. Ook het buitenterrein en de parkeerterreinen van Snel zijn volledig van LED-verlichting voorzien.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer