Nieuw botscentrum TNO test ook veiligheid trucks • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Nieuw botscentrum TNO test ook veiligheid trucks

Minister Maria van der Hoeven van Economische Zaken heeft maandag in Helmond het nieuwe crashcentrum op de Helmondse Automotive Campus geopend. Op de High Tech Automotive Campus bevindt zich de nieuwe vestiging van TÜV Rheinland TNO Automotive International BV (TTAI), de joint venture tussen TNO en TÜV Rheinland op het gebied van botsproeven.

In de nieuwe hal van TNO en TÜV kunnen botsproeven worden gedaan met auto’s, vrachtwagens en bussen. Met personenwagens kunnen frontale aanrijdingen worden gesimuleerd tot 110 kilometer per uur. Met vrachtwagens worden effecten van kop-staartbotsingen tot veertig kilometer per uur onderzocht. TNO en TÜV kunnen 250 van die crashtests per jaar onderzoeken. TNO beproeft behalve auto’s ook veiligheidsgordels, kinderzitjes, bromfiets en motorhelmen en doet onderzoek naar whiplash.

TNO Automotive doet ook onderzoek naar schonere en zuinigere motoren. Er wordt nog gewerkt aan een ‘klimaatkamer’ waar een complete vrachtauto kan worden getest bij temperaturen van vijftig graden boven tot veertig graden onder nul. Deze klimaatkamer wordt naar verwachting in de eerste helft van 2009 in gebruik genomen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer