Ga naar hoofdinhoud

Nieuw dc voor Picnic

Online supermarkt Picnic gaat in maart volgend jaar een derde distributiecentrum in gebruik nemen. Dinsdag werd de eerste paal geslagen op het Utrechtse bedrijventerrein Lage Weide.

Picnic ligt op koers om dit jaar een omzet te draaien van 100 miljoen euro, bijna zeven keer zoveel als in 2016. Dat zegt Michiel Muller, mede-oprichter van het bedrijf. Picnic zag het aantal klanten in de eerste helft van 2017 verdubbelen tot 65.000. Dat komt vooral doordat het bedrijf op steeds meer plekken in het land boodschappen bezorgt. In 24 steden biedt Picnic nu zijn diensten aan, vier keer zoveel als eind vorig jaar. “En er komen elke week nieuwe steden bij”, aldus Muller.

Het nieuwe distributiecentrum, het derde in totaal, gaat in maart open. Daarmee is het bedrijf nog niet klaar. Om tot een landelijk dekkende bezorging te kunnen komen, zijn nog twee van zulke centra nodig. Dit voorjaar kondigde Picnic al aan dat het daarin de komende drie jaar bij elkaar 100 miljoen euro investeert.

De uitbreidingsplannen leveren volgens Muller duizenden banen op door het hele land. Over drie jaar heeft Picnic zo’n 10.000 mensen in dienst, voorspelt hij. Nu zijn dat er nog circa duizend. Het wagenpark van Picnic is inmiddels uitgebreid tot 250 stuks.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer