Nieuw dc voor DPD in Berkel en Rodenrijs • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Nieuw dc voor DPD in Berkel en Rodenrijs

Pakketvervoerder DPD heeft een nieuw distributiecentrum van 8.000 m2 betrokken op bedrijventerrein Oudeland in Berkel en Rodenrijs. Het nieuwgebouwde depot vervangt de oude locatie op Hoog Zestienhoven dat door de snelle groei van het aantal klanten in de regio Rotterdam toe was aan een ruimere behuizing.

DPD Rotterdam verwerkt met een capaciteit van 5.000 stuks per uur pakketten van en naar bedrijven in de regio Zuid-Holland. De Rotterdamse locatie is het eerste Nederlandse DPD depot dat is uitgerust met een volledig geautomatiseerd scansysteem.
 
“We verwachten dat de groei die we nu doormaken de komende jaren aanhoudt en stemmen de mogelijkheden van onze depots daarop af. Zo zullen we de capaciteit van dit nieuwe depot binnen twee jaar alweer naar 10.000 pakketten per uur verdubbelen,” aldus Michaël van Ooijen, CEO van DPD Nederland. “Depot Rotterdam zal ook andere depots in Nederland operationeel ontlasten.”
 
Het nieuwe sorteersysteem van Depot Rotterdam, bestaande uit hardware van het Duitse bedrijf Budde en software en scanners van het eveneens Duitse Nobab, sorteert tot op pakketniveau. Scanners lezen de pakketten direct bij binnenkomst in het distributiecentrum in en volgen het gedurende de route. Pakketten zijn zodoende op elk willekeurig moment te traceren en indien noodzakelijk te onderscheppen. Een gewijzigd afleveradres in het systeem leidt automatisch tot een aangepaste route. Met het nieuwe systeem kan DPD ook meerdere pakketstromen tegelijkertijd verwerken, waardoor er sneller en efficiënter gewerkt kan worden. Bij een positieve evaluatie van het scanproces zullen ook de andere depots van DPD in Nederland overgaan op het nieuwe systeem.
 

Auteur: Arjan Velthoven

 

ttm.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer