Nieuw Omnitrac gamma voor mixed service van Goodyear • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Nieuw Omnitrac gamma voor mixed service van Goodyear

Goodyear lanceert een gloednieuw mixed service gamma voor vrachtwagens met een optimale weerstand tegen beschadigingen en een langere levensduur dan voorgaande Goodyear mixed service banden, plus een garantie voor onopzettelijke schade en loopvlakvernieuwing. Het nieuwe Omnitrac-gamma bevat de nieuwe DuraShield-technologie en combineert een uitstekende robuustheid met betere prestaties en een verbeterde loopvlakvernieuwing.

De nieuwe banden zijn ontwikkeld voor voertuigen die gebruikt worden in mixed servicetoepassingen waar ze te maken hebben met de zware omstandigheden van onverharde locaties maar die overwegend op wegen gebruikt worden. Dit zijn onder andere kiepwagens, cementmixers, betonpompen en diepladers die gebruikt worden in de bouw, en vrachtwagens in de afval-, recycling-, hout- en landbouwindustrie.

Het nieuwe Omnitrac-gamma bestaat uit 10 maten (zes Omnitrac S stuuras banden en vier Omnitrac D trekas banden), waarvan er één nieuw is in de mixed service industrie. Deze 315/70 R22,5 maat dekt de groeiende trend in het gebruik van standaardtractoren in deze marktsector.

DuraShield is een nieuwe technologie van Goodyear met een exclusieve bovenste gordel die extra weerstand geeft tegen karkasbeschadiging, wat ook de loopvlakvernieuwing verbetert. Het nieuwe Omnitrac gamma biedt een betere levensduur1 en beschikt over het sneeuwvloksymbool, waardoor de banden voldoen aan de steeds strenger wordende eisen voor winterbanden.

Verder zijn de banden voorzien van RFID-integratie (radiofrequentie-identificatie), wat een eenvoudige identificatie en verbinding met beheer- en volgsystemen voor banden mogelijk maakt. De Omnitrac-garantie van Goodyear biedt extra gemoedsrust voor wagenparken bij onopzettelijke impactschade die een geregistreerde band onherstelbaar en onbruikbaar maakt. Deze garandeert ook de aanvullende garantie voor 100 procent karkasaanvaarding.

“De beheerders van mixed service vloten vragen om banden die veelzijdige on-road capaciteiten hebben en een grotere weerstand hebben tegen on- en off-road omstandigheden”, zegt Benjamin Willot, Director Marketing Commercial Tires Europe bij Goodyear. “Onze nieuwe Omnitrac-banden zijn een verdere ontwikkeling van ons vorige assortiment en zijn nu voorzien van de DuraShield-technologie zodat ze nog sterker zijn en langer meegaan. Wij zijn zo overtuigd van de robuustheid van deze banden dat we ze verzekeren tegen onopzettelijke schade.”

De Omnitrac S stuuras band is zo ontworpen dat deze voldoet aan de specifieke omstandigheden in de moderne bouwsector en vergelijkbare toepassingen waarbij deze naast off-roadgebruik op locaties voor een groot deel op de snelweg wordt gebruikt. De goede slijtageprestaties op de weg, maar ook een aanzienlijk hoge weerstand tegen loopvlakschade en een uitstekende loopvlakvernieuwing zijn dankzij de innovatieve DuraShield-technologie de voordelen van deze band.

De nieuwe Omnitrac D trekas band heeft een richtinggebonden profiel met drie rijen blokken die voorzien zijn van lamellen, die zorgen voor optimale prestaties op snelwegen en in de winter. De Omnitrac D levert goede slijtageprestaties op de weg, een uitstekende tractie op alle oppervlakken gedurende de hele levensduur, een langere levensduur en een gegarandeerde loopvlakvernieuwing. Dankzij de DuraShield-technologie zijn de duurzaamheid van het karkas en de weerstand tegen loopvlakschade aanzienlijk verbeterd en is er een hoge weerstand tegen schilferen/brokken bij torsie.

Goodyear Omnitrac MST II 385/65R22.5 en 445/65R22.5 banden voor aanhangwagens vormen een aanvulling op de nieuwe Omnitrac S- en D-banden en bieden een hoge kilometrage en verbeterde grip voor on- en off-road toepassingen. Deze banden hebben een breed loopvlak en bieden een gelijkmatige slijtage en een hoge kilometrage in combinatie met een uitstekende schadebestendigheid en hoge stabiliteit.

Het Omnitrac-assortiment en TreadMax-versies voor warme loopvlakvernieuwing zijn beschikbaar vanaf begin december 2018.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer