Ga naar hoofdinhoud

Nieuw PostNL pakkettensorteercentrum in Amsterdam

PostNL neemt zijn tweeëntwintigste pakkettensorteercentrum in Nederland in gebruik. In dit nieuwe en duurzame pand van 6.600 m2 aan de Joan Muyskenweg in Amsterdam worden elke dag tussen de 70.000 en 110.000 pakketten verwerkt. Dit jaar heeft PostNL drie nieuwe pakkettensorteercentra in Nederland geopend om in de groeiende pakketmarkt het bezorgproces voor Nederland en België optimaal te kunnen inrichten.

Amsterdam is de derde en de laatste opening van dit jaar en belangrijk onderdeel van de voorbereidingen van PostNL om de grote hoeveelheid pakketjes te verwerken die in december verwacht wordt. Naast het openen van deze nieuwe locaties neemt PostNL de komende tijd extra medewerkers aan die in Amsterdam of op een van de andere sorteercentra in Nederland aan de slag gaan.

Wethouder Marian van der Weele, gemeente Ouder Amstel, en Liesbeth Kaashoek, directeur Pakketten en Logistiek PostNL verrichten de openingshandeling

Het nieuwe sorteercentrum aan de Joan Muyskenweg heeft het BREEAM-certificaat Outstanding, een keurmerk voor de meest duurzame gebouwen met minimale milieu-impact. Er wordt geen gebruik meer gemaakt van gas, er is geïnvesteerd in duurzame materialen en installaties (o.a. warmteterugwininstallaties en LED-verlichting). De zonnepanelen op het dak wekken 40 procent van de elektriciteit op die nodig is voor het sorteren van alle pakketten op deze locatie. Een deel van de pakketten uit dit duurzame sorteercentrum wordt volledig uitstootvrij met een van de vijftien nieuwe elektrische bestelbussen bezorgd. Het pand is speciaal daarvoor voorzien van een slimme laadinfrastructuur voor het opladen van deze bestelbussen. PostNL streeft naar geheel CO₂-vrije post- en pakketbezorging in 25 binnensteden in 2025 en een emissieloze last mile in heel de Benelux in 2030.

Deze nieuwe PostNL-locatie in Amsterdam maakt onderdeel uit van een netwerk dat uit in totaal 22 pakkettensorteercentra in Nederland en zes locaties in België bestaat. Vanuit deze locaties gaan de pakketbezorgers op weg om zeven dagen per week overal in Nederland en België pakketten te bezorgen. De locatie in Amsterdam biedt werkgelegenheid aan ongeveer 400 mensen in de regio. In nauwe samenwerking met de gemeentes Ouder-Amstel en Amsterdam gaan hier ook ruim 20 mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt aan het werk.

Liesbeth Kaashoek, directeur Pakketten & Logistiek van PostNL: “Met de opening van dit pakkettensorteercentrum in Amsterdam spelen we in op de groei van e-commerce en investeren wij in de optimalisering van onze pakketten- en logistieke infrastructuur. In 2018 hebben we drie prachtige duurzame locaties aan ons netwerk toegevoegd en 300 nieuwe medewerkers aangenomen. In 2019 verwachten we minimaal drie pakkettensorteercentra te openen en nog meer medewerkers aan te nemen. Ik ben er trots op dat we in Amsterdam en in totaal bij 19 van onze sorteercentra ook werkgelegenheid kunnen bieden voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer