Ga naar hoofdinhoud

Nieuw transport- en logistiek lespakket voor VMBO

Praktische Sectororiëntatie (PSO) is een inspirerend programma waarbij vmbo-leerlingen in de onderbouw kennis maken met de sector Transport en Logistiek. In dit kader heeft het Sectorinsituut Transport en Logistiek de PSO-box “Let’s Go. Op weg naar een baan in transport en logistiek” ontwikkeld. Op deze manier maken honderden vmbo- leerlingen kennis met de sector en kunnen ze een bewuste studiekeuze maken. Deze PSO-box is vanaf nu beschikbaar.

sectorVooraf konden scholen al hun belangstelling aangeven. Er waren maar liefst ruim 500 aanvragen van vmbo-scholen. Daarmee voorziet het Sectorinstituut ook in de behoefte van decanen en PSO-coördinatoren om invulling te geven aan het PSO-programma.

De PSO-box transport en logistiek met de titel ‘Let’s Go’ laat vmbo-leerlingen een dagje meelopen met vier jongeren die werken of leren en werken in de sector transport en logistiek. Zij vertellen over hun werk als chauffeur, logistiek medewerker, kraanmachinist en planner. Via opdrachten, video’s en een bordspel worden leerlingen bewust gemaakt van de carrièremogelijkheden in de sector.

Praktische sectororiëntatie (PSO) is een programma dat scholen voor voorbereidend middelbaar beroepsonderwijs (vmbo) in de eerste twee leerjaren kunnen aanbieden. PSO heeft als doel de basisvorming praktisch in te richten en leerlingen te helpen bij het maken van een sectorkeuze. De PSO-box transport en logistiek sluit aan bij dit programma, zowel qua inhoud als vorm. Zo is de PSO-box vooral digitaal in te zetten.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer