Ga naar hoofdinhoud

Nieuwe Actros voor jarig Van der Made

Van der Made Transport nam tijdens het vijfjarig jubileum van het familiebedrijf een nieuwe Mercedes-Benz Actros 1845 LS met BigSpace-cabine van dealer Automotions in ontvangst. Vorig jaar schafte Van der Made Transport drie jong gebruikte Actros trucks van TruckStore aan.

van_der_made_In 1974 begon Ad van der Made een transportbedrijf in Moerdijk. De onderneming groeide uit tot een familiebedrijf met een wagenpark van voornamelijk Mercedes-Benz trucks. In 2000 werd het familibedrijf verkocht en elf jaar later begon zoon Peter van der Made een eigen transportbedrijf. Geheel in de lijn der verwachting kwamen ook de trucks van Mercedes-Benz weer terug in het familiebedrijf. “Mercedes-Benz heeft onze voorkeur omdat ze het goed doen in het verbruik en qua onderhoud”, zegt eigenaar Peter van der Made. Een belangrijke eis was dat de drie jong gebruikte trucks die hij wilde aanschaffen allemaal waren uitgerust met een PTO Compressor. Via TruckStore vond hij drie identieke Actros trucks uitgevoerd met PTO. “Het fijne aan TruckStore is dat je vrachtwagens door heel Europa kunt zoeken en dat je er de gebruikelijke Mercedes-Benz service bij krijgt”, aldus Van der Made.

De drie jong gebruikte Actros trucks van TruckStore werden in de vertrouwde kleur blauw gespoten en voorzien van een nieuw jasje waarbij het oude Van der Made logo niet mocht ontbreken. Met het vijfjarig jubileum van zijn transportbedrijf in zicht, vond Peter van der Made het tijd om weer eens te investeren in een nieuwe truck. Daarvoor klopte hij aan bij dealer Automotions Roosendaal. “Dat voelt als thuiskomen, want de service is nog net zo goed als vroeger”, vertelt Van der Made. De bestelde Mercedes-Benz Actros 1845 LS met BigSpace-cabine werd uiteindelijk op het vijfjarige jubileum van Van der Made Transport afgeleverd. De eerste nieuwe Mercedes-Benz truck voor Van der Made Transport is extra speciaal omdat het tevens het vijfigste exemplaar voor het Van der Made familiebedrijf is sinds 1974. Omdat Peter van der Made het verbruik van zijn trucks hoog in het vaandel heeft, zijn alle trucks voorzien van telematicasysteem FleetBoard. “FleetBoard is echt een super systeem waarmee ik het verbruik van de auto en het rijgedrag van de chauffeurs kan uitlezen. De cijfers werken motiverend voor onze chauffeurs. Toen we de truck net hadden gekregen, heb ik er op zondag mee gereden en het verbuik van de Actros was meteen 1 op 4,6. De week daarna reed een van onze chauffeurs erin en scoorde al een gemiddeld verbruik van 1 op 5,1. Een bijzonder goed resultaat dus!”, aldus Van der Made.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer