Nieuwe dc Oldenburger Fritom is 5-sterren BREEAM • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Nieuwe dc Oldenburger Fritom is 5-sterren BREEAM

Logistiek dienstverlener Oldenburger Fritom gaat uitbreiden in Veendam. Aan de overzijde van de vestiging aan de Zwaaikom verrijst binnenkort een state-of-the-art distributiecentrum met 5-sterren BREEAM Outstanding certificaat. Hiermee is Oldenburger|Fritom de eerste logistieke dienstverlener in Noord-Nederland die bouwt volgens het hoogste niveau van dit internationaal erkende duurzaamheidskeurmerk.

Met een oppervlakte van 5.000 m2 en een hoogte van 15 meter wordt ruimte geboden aan meer dan 15.000 palletplaatsen en 6 loadingdocks. Daarnaast zal het distributiecentrum bestaan uit crossdock faciliteiten, een logistiek trainingscentrum en diverse kantoorruimtes.

Het geheel wordt uitgerust met automatisch dimmende LED verlichting en volgens de laatste duurzaamheidscriteria wordt er geen gasaansluiting aangelegd. Wel wordt er een warmtepomp geïnstalleerd en een geavanceerd luchtklimaatsysteem. Aanvankelijk zullen de warehousing activiteiten semi-automatisch ingevuld worden. Er vinden echter meteen de nodige voorbereidingen plaats om in de toekomst volautomatische logistieke oplossingen te kunnen bieden. Ook richten Oldenburger Fritom op het terrein een circulaire milieustraat in voor optimale afvalverwerking. Bovendien wordt het huidige warehousecomplex gerenoveerd volgens BREEAM maatstaven.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer