Nieuwe directie (en nog veel meer) voor Westerman Logistics • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Nieuwe directie (en nog veel meer) voor Westerman Logistics

Transportbedrijf Westerman uit Nieuwleusen begint 2018 bijna volledig in het nieuw. Er is een nieuwe naam, een nieuwe huisstijl, nieuwe trucks en een nieuwe directie!

Op de kerstbijeenkomst van het bedrijf, 23 december jl., werd de nieuwe koers feestelijk ingeluid. Dat gebeurde onder meer met de onthulling van een nieuwe naam: Westerman Multimodal Logistics. Dat betekent eveneens de samenvoeging van de drie entiteiten Westerman Logistics, Westerman Multimodal en GWG International.

De core-business van Westerman Logistics is gericht op het vervoer over weg, spoor, zee en binnenwateren. Het multimodale transportbedrijf voert de gehele logistieke keten in eigen beheer uit. De nieuwe directie, bestaande uit Johan Logtenberg, Albert Konter, Niels van der Vlist en Tim van der Roest, die sinds enkele maanden geïnstalleerd is, heeft onder het mom ‘het één versterkt het ander’ de verschillende entiteiten van Westerman samengevoegd. “Deze kerstbijeenkomst is daarom het moment om samen, onder dezelfde naam en huisstijl, het nieuwe jaar in te gaan,” vertelde Johan Logtenberg, CEO Westerman Multimodal Logistics aan de 276 medewerkers. “Als directie zijn we ontzettend trots op wat we het afgelopen half jaar met elkaar hebben bereikt, maar we zien ook tal van groeimogelijkheden voor de toekomst. Zo nemen we in 2018 een portaalkraan bij onze multimodale terminal in gebruik waarmee we onze trucks sneller kunnen beladen en de opslagcapaciteit van onze terminal kunnen verhogen. Dankzij deze portaalkraan verdrievoudigen we onze inzet.” Voor het voor- en natransport maakt Westerman Multimodal Logistics gebruik van vrachtwagens die de trailers en containers over de weg vervoeren.

De nieuwe directie van het transportbedrijf heeft betrouwbaarheid en duurzaamheid daarbij hoog in het vaandel staan. De keuze voor de trucks van Mercedes-Benz is daar een voorbeeld van. Tijdens de kerstbijeenkomst werden de eerste Actros 2132 LS en 1845 LS trucks, in de nieuwe huisstijl van Westerman Multimodal Logistics, gepresenteerd. De nieuwe trucks werden geleverd door Mercedes-Benz dealer Wensink Automotive.

Het in 1880 opgerichte Westerman Multimodal Logistics is van oudsher specialist in distributietransport. Inmiddels is Westerman uitgegroeid tot een Europese speler in het intermodale spoor-, zee- en wegvervoer. De logistieke dienstverlener is gunstig gelegen in Nederland, met op- en overslag faciliteiten in Nieuwleusen en Hasselt (Overijssel) met in totaal 50.000 m2 warehousing en verschillende assemblagemogelijkheden. In de toekomst wordt er verder gebouwd aan de integratie van de verschillende modaliteiten en uitbreiden van de value added services. Met een wagenpark van 144 trekkende eenheden en verschillende trailers, containers en warehouses beheert het bedrijf de gehele logistieke keten waarbij de verschillende soorten transport modaliteiten en activiteiten optimaal gecombineerd worden. Daarbij worden milieuvriendelijke en duurzame vervoersoplossingen aangeboden.

Eén reactie op “Nieuwe directie (en nog veel meer) voor Westerman Logistics

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer