Nieuwe Duitse hub voor Palletways • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Nieuwe Duitse hub voor Palletways

Palletways, een groot Europese distributienetwerk voor palletvracht, breidt haar diensten in Europa verder uit door een investering van €10 miljoen in een nieuwe hub in Duitsland.

Palletways Hub Duitsland

De bouw van de nieuwe faciliteit van Palletways in het industriegebied Knüllwald-Remsfeld is inmiddels begonnen. De hub ligt in de buurt van het knooppunt in Homberg/Efze (Midden-Duitsland), De investering is een gevolg van de steeds verder toenemende volumes die het netwerk van Palletways heeft gerealiseerd. Inmiddels telt het netwerk al meer dan 50 partners. De nieuwe hub zal de capaciteit van de bestaande hub in Homberg verdrievoudigen.

Op het terrein van 50.000 vierkante meter wordt 7.200 vierkante meter magazijn gerealiseerd en op het buitenterrein wordt een infrastructuur aangelegd dat geschikt is voor ongeveer 90 vrachtwagens. Op het perceel is ook al ruimte gereserveerd om toekomstige groei op te vangen. Hier kan extra opslagcapaciteit worden gerealiseerd van ongeveer dezelfde omvang. De bouw is officieel op 8 oktober begonnen en de verwachte oplevering staat gepland in het tweede kwartaal van 2016.

Het pan-Europese netwerk van Palletways groeit in een snel tempo. Het netwerk verwerkt elke dag al meer dan 33.000 pallets in Europa. En het aantal grensoverschrijdende zendingen zal eind dit jaar vermoedelijk met 50 procent stijgen. Dit jaar is het netwerk uitgebreid in verschillende nieuwe landen waaronder Polen, de Baltische staten, Bulgarije en Roemenië. Henk Dellepoort, managing director van Palletways Benelux: ‘Deze investering zorgt voor extra capaciteit binnen het netwerk. Dit is belangrijk voor onze klanten in de Benelux. Het biedt ons de basis voor verdere groei in Europa.”

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer