‘Nieuwe EU-plannen maken job chauffeur zwaarder’ • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

‘Nieuwe EU-plannen maken job chauffeur zwaarder’

De European Transport Workers Federation (ETF) start een campagne tegen de nieuwe ‘Road Initiative’ regelgeving van de Europese Commissie, gepland voor eind mei. Volgens ETF zijn de nieuwe regels enkel voordelig voor werkgevers en worden chauffeurs benadeeld.

Dat heeft ETF donderdag gezegd op een speciaal belegde persconferentie. ETF is bezorgd want volgens haar kunnen chauffeurs niet nog langer werken zonder een bedreiging te worden voor hun eigen veiligheid en die van andere weggebruikers.

Volgens de ETF houden de plannen van de EU in dat er een vermindering komt van de rust over 3 of 4 opeenvolgende weken, moeten de chauffeurs langer werken, is overnachten in de cabine langer mogelijk en duurt het langer voor de chauffeur wordt uitbetaald naar het loon van het land waar hij in rijdt. Een en ander wordt door ETF uitgelegd in de informatieleaflet onderaan dit artikel.

Volgens ETF zijn alle nieuwe EU-regels voordelig voor werkgevers, maar nadelig voor chauffeurs en lijken ze gemaakt om ‘social dumping te legaliseren’, zo zei ETF tijdens de persconferentie.

De ETF-campagne duurt tot eind mei. Volgende week al komen vakbonden bij elkaar in Warschau om actie tegen de nieuwe plannen voor te bereiden.

Bekijk de ETF folder

Eén reactie op “‘Nieuwe EU-plannen maken job chauffeur zwaarder’

  • H v Noord

    Hoe zit het met chauffeurs in het OV? Wanneer krijgen wij onze rust? We rijden nu maximaal 9u met daarin minimaal twee keer een kwartier rust. Soms zelfs met ontheffing 5,5u achter het stuur zonder ‘break’.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer