Ga naar hoofdinhoud

Nieuwe functies in ORTEC TD

ORTEC heeft ritplanningssysteem ORTEC Transport & Distribution (TD) uitgebreid met een aantal nieuwe functies. De belangrijkste daarvan zijn tracking & tracing van equipment, het vermijden van niet toegestane combinaties bij gevaarlijke stoffen en het berekenen van tol of de opbrengst per order of rit.

In veel gevallen wordt ORTEC TD gecombineerd met een boordcomputer- of trailervolgsysteem. Op basis van de GPS-posities die vanuit de voertuigen binnenkomen, kan de gereden route nu ook op de kaart van het ritplanningssysteem worden weergegeven. Ook wordt de verwachte aankomsttijd opnieuw berekend. Daarnaast is het mogelijk om rechtstreeks vanuit ORTEC TD de positie van een voertuig op te vragen.

Gevaarlijke stoffen
De laatste release van ORTEC TD houdt rekening met de karakteristieken van gevaarlijke stoffen. Als deze per oplegger (of groep opleggers) in een ‘resourc profile’ zijn vastgelegd, worden bij het berekenen van de ritplanning geen verkeerde combinaties van gevaarlijke stoffen samengeladen op een oplegger, trein of boot.
Nieuw is ook de mogelijkheid om per rit de tol te berekenen voor routes door o.a. Duitsland en de Gotthardtunnel. Vanwege de complexe structuur volgt de Franse ‘péage’ later, zo meldt ORTEC. Daarnaast geeft het ritplanningssysteem de verwachte opbrengst per transportorder of per rit weer.

Quick scan
Bedrijven die willen weten of een ritplanningssysteem een geschikt hulpmiddel is om kosten te besparen, kunnen samen met ORTEC een quickscan uitvoeren. Tijdens deze scan, die € 5.000,- kost, worden eerst de planprocessen in kaart gebracht. Op basis van een analyse van deze processen en de visie van het bedrijf wordt bekeken of en hoe met ORTEC’s planningssoftware een besparing kan worden gerealiseerd. Is dit het geval, dan geeft ORTEC een demo van de ritplanningsoplossing en brengt een gedetailleerde offerte uit.Ortec Screenshot TD

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer