Nieuwe GINAF voor Cees Boonzaaijer • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Nieuwe GINAF voor Cees Boonzaaijer

Op de valreep van 2016 heeft GINAF Service Ederveen een nieuwe GINAF 8×4 afgeleverd bij de firma Cees Boonzaaijer. Het is een GINAF X6 4243-CS, een 8×4 met widespread tandem waarvan drie van de vier assen gestuurd zijn. De voorassen zijn door GINAF opgewaardeerd naar 10 ton per as. Hiermee komt het totaal voertuiggewicht op 43 ton.


De achterassen zijn hydraulisch geveerd. Deze hydraulische vering beschikt over een veerweg van 26 cm. Door één simpele druk op de knop kan voertuig waterpas gezet kan worden waardoor in bijna alle omstandigheden veilig gekiept kan worden. Tevens biedt het hydraulisch veersysteem de mogelijkheid voor dwarsstabilisatie. Het voertuig heeft daardoor bijzonder hoge stabiliteit bij hoge snelheden en wordt overhellen in de bochten tot een minimum beperkt. Door het elektronische stuursysteem op de laatste aangedreven achteras, wordt een zeer wendbaar en koersvast stuurgedrag van deze 4-asser tot stand gebracht. Om het voertuig bij hoge snelheden ook een veilig en voorspelbaar rijgedrag te geven wordt de achterasbesturing boven de 30 km/h langzaam uitgeschakeld.

Het voertuig is door Gijsbertsen uit Woudenberg opgebouwd met een geïsoleerde achteroverkipper. Hiermee is een Boonzaaijer Renswoude een compleet voertuig neergezet. Boonzaaijer is specialist op gebied van grond, riool en waterwerk alsmede asfalttransporten, wegenonderhoud, gladheid bestrijding en sloopwerken en bouwrijp klaar maken van bouwgrond.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer