Nieuwe Hyundai debuteert op IAA 2014 • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Nieuwe Hyundai debuteert op IAA 2014

Hyundai presenteert op de komende IAA, de belangrijkste bedrijfsautoshow van het jaar, een nieuwe zware bestelauto. De auto wordt vanaf Q3 dit jaar gebouwd in Turkije door Karsan Otomotiv Sanayii, waarmee al in 2012 een overeenkomst werd gesloten.

nieuwe koreaanHyundai heeft opdracht gegeven om de eerstkomende zeven jaar 200.000 stuks van de nieuwe bestelauto te gaan produceren. Die komt er in een versie als gesloten van, als chassis-cabine en een versie voor personenvervoer. De totaalgewichten variëren van 3,5 tot 5 ton, waarmee de Hyundai het moet gaan opnemen tegen zware versies van de Mercedes-Benz Sprinter en Fiat Ducato en de Iveco Daily. Het nieuwe platform wordt ontwikkeld in samenwerking met Duitse partners, zo meldde TTM.nl’s zusteruitgave Bestelauto enkele jaren geleden al. Het afgelopen jaar doken er al verschillende spionagefoto’s van een hevig gecamoufleerde Hyundai op.

Karsan Pazarlama gaat in Turkije de distributie, verkoop en aftersales van de nieuwe Hyundai, waarvoor nog geen naam bekend is gemaakt, voor zijn rekening nemen. Murat Selek van Karsan Pazarlama: “We beginnen met de productie van de nieuwe Hyundai in het laatste kwartaal van dit jaar. De auto wordt officieel geïntroduceerd op de IAA in Hannover. In Turkije wordt de auto in begin 2015 gepresenteerd.”

Over de IAA-introductie van de Hyundai Xcient, de truck van het Koreaanse merk, is veel speculatie. Een presentatie samen met de nieuwe bestelauto behoort zeker tot de mogelijkheden.

Foto: Ubibine blog

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer