fbpx Ga naar hoofdinhoud

Nieuwe petitie tegen te dure tachograafkaarten

De in Nederland dure tachograafkaart blijft een doorn in het vlees voor veel chauffeurs. Facebookpagina Chauffeursnieuws heeft nu een nieuwe petitie opgesteld om bij de uitgevende instantie Kiwa de tarieven aan de kaak te stellen.

In een schrijven op haar FB-pagina spreekt Chauffeursnieuws van een ‘exorbitant hoog bedrag’. De chauffeurskaart in Nederland kost 117,37 euro. Dat is significant meer dan de gemiddelde prijs in Europa: circa 70 euro. “Het is te begrijpen dat jullie personeel in dienst hebben en dat u geen filantropische instelling bent maar om 47 euro boven het gemiddelde te gaan zitten is buitensporig!”, fulmineert Chauffeursnieuws tegen Kiwa.

De petitie kan hier worden getekend. 

Of deze nieuwe petitie zinvol is zal achteraf moeten blijken. In 2016 werd ook al eens een petitie opgezet tegen de Kiwa-tarieven. Die leverde 1494 handtekening op, maar verder geen enkel resultaat. Enkele jaren geleden trachtten onder meer de branche-organisaties TLN, EVO en KNV met een beroep op de Wet Openbaarheid Bestuur om inzage te krijgen in het contract tussen KIWA en het ministerie van Infrastructuur en Milieu. Dat werd destijds tot voor de bestuursrechter uitgevochten, maar door die rechter werd geen inzage in het contract toegestaan.

TLN zegt op Twitter graag aan tafel te gaan om te praten over de tarieven: “Ook wij willen een drastische verlaging van de kosten van een tachograafkaart en we pleiten daar al jaren voor in overleggen met KIWA, IenW en ILT. Op dit moment wachten wij op de uitnodiging van IenW voor overleg over de tarieven van 2018.”

3 reacties op “Nieuwe petitie tegen te dure tachograafkaarten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer