Ga naar hoofdinhoud

Nieuwe remmentestbank met lift van Autec-VLT

Autec-VLT meldt trots dat Van Leeuwen Test Systems een nieuwe compacte remmentestbank met lift heeft ontwikkeld. Deze is veelal in te passen in de bestaande uitsparing.

vlt-liftbank

De VLT remmentestbanken voor bedrijfswagens en trailers, waar tenminste 4 van de 10 APK stations mee werken in Nederland en circa de helft van alle APKI in Nederland mee wordt gekeurd, bieden hoge bedrijfszekerheid, met minimale uitval in de werkplaats.

De nieuwe compacte remmentestbank kan volgens Autec-VLT zeer gemakkelijk en kostenbesparend geïnstalleerd kan worden. De componenten zijn toegepast in een kleinere behuizing. Dat is ook het geval met de al meer dan 10 jaar toegepaste, volledig geïntegreerde hydraulische aslift met mechanische gelijkloopinrichting. Dit systeem garandeert rechtstandig en parallel heffen van beide rollensets – gedurende de levensduur van de remmenstbank.

lift-rollen-op-gelijke-hoogte-2Het grote voordeel van de compacte remmentestbank is dat deze geschikt is voor bestaande VLT14003T2 en VLT14007T2 uitsparingen in de werkplaatsvloer, maar ook – onder andere – voor bestaande SH-8 (remmentestbank met Windows XP aansturing) en IW7 uitsparingen. De betreffende banken zijn tussen de 15 – 30 jaar oud en worden, vanuit efficiency-oogpunt, veelal vervangen door een VLT remmentestbank met volledig geïntegreerde aslift.

Dankzij de nieuw ontwikkelde binnenbakken die bij de compact remmentestbank wordt geleverd, worden kosten bespaard die normaliter noodzakelijk zijn voor bouwkundige aanpassingen van conventionele remmentestbanksparingen.

vlt-uitleeskastremmentest_displayDe VLT truck remmentestbank met volledig geïntegreerd asliftsysteem welke meer en meer de standaard wordt in de APK1 remmentest procedure. Vooral de indrukwekkende tijdsbesparing (een complete vlt-uitleeskast remmentest in maximaal 7 tot 8 minuten voor een 3-assig voertuig en het grote bedieningsgemak richting de APK keurmeester) is onderscheidend.

Tevens biedt Autec-VLT uiteraard meerdere configuraties van de truck remmentestbanken met betrekking tot de uitlezing en bediening, om aan de klantwensen en specifieke inrichtingseisen te voldoen. Een standaard opstelling met (digitaal) analoge uitlezing van de remkrachten en bediening via radiografische afstandsbediening is bekend bij de APK keurmeesters. Optimale afleesbaarheid en grote duurzaamheid is hier van belang. Daar kan een console met 22 inch TFT scherm (tweede uitlezing) en plek voor printer en toetsenbord aan toegevoegd worden. Ook is er keuze uit een scala van TFT / LCD schermen, mocht hier de voorkeur voor zijn. Daarnaast is er tevens de mogelijkheid waarbij de APK keurmeester gebruik kan maken van de VLT Toughpad voor bediening en uitlezing van de remmentestbank.

OLYMPUS DIGITAL CAMERADeze industriële tablet is mee te nemen in de bedrijfswagen en communiceert draadloos met de remmentestbankcontroller. Zoals de naam aangeeft is deze Toughpad degelijk uitgevoerd voor langdurig gebruik in de werkplaats. Het is mogelijk een technische service-overeenkomst af te sluiten voor 10 jaar garantie (ook op de rollen!). De gemiddelde levensduur van een VLT remmentestbank is tot wel 25 jaar.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer