Ga naar hoofdinhoud

Nieuwe Schmitz opleggers voor VTS Verdijk

VTS Verdijk transport uit Boxmeer heeft onlangs nieuwe Schmitz Cargobull koeltrailers aan haar vloot toegevoegd, ter vervanging van een deel van die vloot.

Verdijk3VTS Verdijk vervoert medicijnen naar alle landen van Europa. Daarbij bevinden zich ook tal van Oost Europese bestemmingen, tot en met in Turkije. “Nauwkeurige handhaving van de temperatuur kenmerkt het vervoer van medicijnen”, legt directeur Joost Hafmans uit. “Ook over de lange ritten die wij rijden, moet dit perfect in orde zijn.” Logisch dus dat VTS vertrouwt op wat wordt gezien als de beste trailer voor dit werk, de koeltrailers van Schmitz. ”Ze worden geleverd met een FRC-certificaat wat zes jaar geldig is. Precies zo lang rijden wij met dit type trailer, dit is wat onze klanten van ons verwachten.”

De komst van de GDP Pharma regels in 2013 werden door Verdijk met instemming begroet. “Daardoor kunnen onze klanten aanspraak maken op een stuk kwaliteit. Het was voor ons geen enkel probleem om aan deze regels te voldoen. Voor onze klanten verduidelijkt GDP Pharma de kwaliteitseisen rond medicijnlogistiek. Bedrijven die het beste materieel aan klanten aanbieden zoals wij, kunnen zich nu beter onderscheiden in de markt”, legt Hafmans uit.

Die kwaliteitseisen gaan zo ver, dat ook de typen trailers waarmee gereden wordt, apart gekeurd moeten worden. “Om die reden rijden wij met de beste trailer, die van Schmitz Cargobull. Het is het enige type dat we hebben, dus klanten weten stuk voor stuk dat wanneer een trailer in onze kleuren komt laden, die aan alle eisen voldoet.”

“Het is van het grootste belang”, benadrukt Hafmans, “dat er de klok rond iemand van ons bereikbaar is voor onze chauffeurs, wanneer er iets mis mocht zijn met de koelmachine. Klanten willen precies het temperatuurverloop in de laadruimte weten, wat betekent dat we direct moeten kunnen ingrijpen. We kunnen dus van al onze trucks waar ook in Europa zien hoe de koelmachine is ingesteld en we kunnen op afstand daar in ingrijpen.”

Het trailerpark van VTS Verdijk omvat 145 stuks. De koeltrailers zijn uitgerust met twee compartimenten. Daartoe beschikken ze over een verschuifbare tussenwand. Ook de mogelijkheid van Schmitz Cargobull om te werken met een dubbele laadvloer, wordt door VTS Verdijk altijd besteld. ”We doen er zes jaar mee en we hebben ontdekt dat dit type een uitstekende restwaarde heeft in de markt. Het is bekend dat we bij VTS werken met preventief onderhoud op koelmachines, maar ook bij onze trucks en trailers. Het wagenpark moet tiptop in orde zijn, ongeplande stilstand is geen optie. De keuze voor Schmitz trailers is hierbij een vanzelfsprekendheid.”

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer