Ga naar hoofdinhoud

Nieuwe sterke Giti band voor bussen en huisvuilwagens

Giti, het bandenmerk dat tot vorig jaar door het leven ging als GT Radial, breidt haar leveringsprogramma uit met bedrijfswagenbanden voor stadsgebruik. De Giti GT867 heeft versterkte zijwanden en is geschikt voor zowel bussen als vuilniswagens. De band is speciaal ontworpen om optimaal te voldoen aan het specifieke gebruik van deze voertuigen, zoals het constant stoppen en optrekken met frequente veranderingen in snelheid en richting.

De band is leverbaar in de maten 11R22.5, 295/80R22.5, 305/70R22.5 en 315/ 80 R 22.5. Versterkte zijwanden beschermen de band tegen beschadiging en inrijdingen, terwijl een slijtage indicator in de zijwand de dikte aangeeft. Daarnaast biedt een zeer breed loopvlakpatroon met diepe groeven een uitstekend kilometrage en een geavanceerd loopvlak vermindert het geluid en verbetert het comfort.

Alle vier de maten zijn voorzien van M+S markering, wat aangeeft dat de GT867 gedurende het gehele jaar over de juiste tractie- en remeigenschappen beschikt. De band wordt al gebruikt door meer dan 100 busbedrijven in steden zoals Hong Kong, Shanghai, Beijing, Nanjing en Xi’An. Ook in de Benelux is er voldoende marktpotentieel om deze band tot een succes te maken.

Dave Willebrands, verkoopleider van Truck Tyre Partner, de importeur van Giti en GT Radial bedrijfswagenbanden zegt: “De GT 867 is ontworpen om te voldoen aan een grote vraag naar een band voor stadsgebruik in vier specifieke maten waar zijwandbescherming van vitaal belang is. Zoals bij elke nieuwe band die we onder het merk Giti introduceren, is deze band volledig gecertificeerd voor de EU en uitgebreid getest in nauwe samenwerking met grote Europese vervoerders om ervoor te zorgen dat de band voldoet aan de strenge operationele eisen van bussen- en vuilniswagenvloten.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer