Ga naar hoofdinhoud

Nieuwe subsidieregeling voor 1500 chauffeurs

Binnenkort wordt de aftrap gegeven voor een nieuwe wervingscampagne voor vrachtwagenchauffeurs. ​In de strijd tegen het nijpend tekort aan vrachtwagenchauffeurs hebben werkgeversorganisatie TLN en gezamenlijke partners een subsidieregeling voor ondernemers in het leven geroepen. Het doel is om 1500 nieuwe chauffeurs op te leiden.

​De subsidie is gericht op vergroting van de groep zogeheten doorstromers en zij-instromers. Er is geld beschikbaar om werkgevers in de transport en logistiek aan te zetten om medewerkers een opleiding tot beroepschauffeur te laten volgen. Ook voor het aantrekken en opleiden van mensen van buiten geldt de subsidieregeling. Voor doorstromers wordt 65 procent van de kosten van het lesgeld vergoed, voor zij-instromers 50 procent.

Om in aanmerking te komen voor de subsidie moeten de kandidaten voor een chauffeursopleiding een test voor de opleiding met positief gevolg afleggen. Het Sectorinstituut Transport en Logistiek (het samenwerkingsverband van werkgevers- en werknemersorganisaties in de sector) verzorgt de werving en selectie van deelnemers. Voor doorstromers geldt dat de werkgever verplicht is ze een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd aan te bieden. Zij-instromers hebben aan het eind van de opleiding een baangarantie van minimaal één jaar en 32 uur per week.

Binnenkort start een publiekscampagne om de subsidieplannen onder de aandacht te brengen van zowel werkgevers als werknemers, ondersteund door de website www.ikwordvrachtwagenchauffeur.nl. Werkgevers worden aangemoedigd kandidaten voor de opleidingen aan te melden.

Het tekort aan vrachtwagenchauffeurs is voor ondernemingen in de transport en logistiek momenteel één van de grootste knelpunten voor verdere groei. Het aantal openstaande vacatures bedraagt enkele duizenden.

Bron: TLN

4 reacties op “Nieuwe subsidieregeling voor 1500 chauffeurs

 • A Land

  Toch een uitermate vreemd bericht! Er zijn veel chauffeurs die zich rot solliciteren, maar overal te horen krijgen: alleen met ruime ervaring kom je in aanmerking!
  Frustrerend om dan steeds te lezen: nijpend tekort aan chauffeurs!!

  Dus wat heeft het voor zin te investeren in opleidingen?

 • de groot

  belachelijke code 95 afschaffen voor de duizenden vakbekwame chauffeurs die thuis zitten. jaren verantwoord rondgereden en plots onbekwaam verklaard. lang leven de overheid/europa

 • Mike Van Brabant

  Er zijn idd véle bekwame chauffeurs die de sleutel aan de haak gehangen hebben door de overdreven betutteling, idiote boetebeleid en de compleet ridicule code 95-regeling(zeker voor ervarenen!). Komt nog bij dat vele bedrijven chauffeurs ‘onthalen'(proper gesteld) alsof ze het vuil van de straat zijn. Verder faalt de staat om z’n chauffeurs eenvoudigweg bescherming te bieden op parkings en dergelijke tegen al die halve wilden – die ze hier met open armen ontvangen – die naar Engeland willen. Wie wil nog chauffeur worden?

 • […] de werving- en opleidingscampagne is een bedrag beschikbaar van 4,2 miljoen euro. Die subsidie is vooral gericht op de zogeheten zij-instromers, mensen die nu werkloos zijn of in een andere baan […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer