Ga naar hoofdinhoud

Nieuwe tankopleggers voor Chemical Logistics divisie Nijhof-Wassink

Transportbedrijf Nijhof-Wassink heeft onlangs voor het vervoeren van vloeibare chemische bulkproducten 15 nieuwe Van Hool tankopleggers aangeschaft. Deze 37.500 liter opleggers zijn met een lengte van 9.90 meter kort te noemen. Het gebruik van minder staal heeft als voordeel dat de opleggers onder de 7 ton blijven en meer kunnen vervoeren (hogere payload). Ook de isolatie-waarde van de tank is door de kleinere buitenoppervlakte hoger. Deze opleggers komen ter vervanging en aanvulling van de huidige vloot.

Ook voor het intermodaal transport van chemische vloeibare bulkproducten breidt de transportonderneming met vestigingen in Nederland, Duitsland, België, Hongarije en Polen haar vloot verder uit. 40 nieuwe 20ft tankcontainers (28m3) zijn vanaf aankomende zomer te zien op de Europese snel- en spoorwegen.

Ook voor de distributie van brandstoffen is er fors geïnvesteerd in nieuwe opleggers. 11 nieuwe 47 kuub opleggers van het merk Willig in de huisstijlkleuren van diverse opdrachtgevers worden momenteel uitgeleverd vanuit Zuid-Duitsland. Voor de aanschaf van deze nieuwe brandstofopleggers heeft Nijhof-Wassink gekeken hoe er op een veilige en betrouwbare manier het eigen gewicht van de oplegger teruggedrongen kon worden en hoe er sneller gelost kan worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer