Nieuwe temperatuursensor bij GPS Buddy • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Nieuwe temperatuursensor bij GPS Buddy

GPS-Buddy kondigt tijdens Transport Compleet in Hardenberg (21 t/m 23 maart) haar nieuwe temperatuursensor aan. De sensor is zo ontwikkeld dat deze tijdens het geconditioneerd transport de kerntemperatuur van de voedingsmiddelen simuleert. Daardoor wordt met een veel grotere precisie de daadwerkelijke temperatuur van de te vervoeren goederen weergegeven. Omdat deze gegevens realtime, 24 uur per dag, zeven dagen per week beschikbaar zijn, kan de temperatuur in de trailer nog sneller en beter worden afgestemd op de te vervoeren goederen. Transportrisico’s, zoals de kans op bacterievorming of bederf, worden op die manier geminimaliseerd.

Door de temperatuursensor aan te sluiten op het voertuigvolgsysteem van GPS-Buddy kan bovendien direct actie worden ondernomen indien de temperatuur in een compartiment te veel afwijkt van de vooraf ingestelde temperatuur. Vervoerders, maar ook de eindklanten, kunnen realtime beschikken over de geregistreerde gegevens. Zij hebben daardoor direct nauwkeurig inzicht in de condities waaronder de goederen zijn vervoerd. De gegevens zijn bovendien weer te geven in duidelijke rapportages. Daarmee zorgt GPS-Buddy ervoor dat wordt voldaan aan alle HACCP-richtlijnen en de Europese wetgeving betreffende voedselveiligheid.

De nieuwe temperatuursensor is te zien op de stand van GPS-Buddy, standnummer 415, tijdens Transport Compleet in de evenementenhal in Hardenberg.

 

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer