Nieuwe tools van Trimble • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Nieuwe tools van Trimble

Trimble Transport & Logistics introduceert diverse tools waarmee transporteurs hun bedrijfsvoering verder kunnen optimaliseren. Zo werd de FleetCockpit planningssoftware uitgebreid met de Service Time Manager, is de trucknavigatie vernieuwd en heeft de FleetHours uren-/onkostensoftware een nieuwe module waarmee kan worden voldaan aan de Duitse Mindestlohn regelgeving.

TTM2015_5_16_18_itt_trimble_foto“De Service Time Manager geeft planners realtime inzicht in de activiteiten van de chauffeurs tijdens werktijden, zoals de rij- en rusttijd, laad- en lostijd en wachttijd”, zegt Chris Boogaard, Country Manager Nederland. “Ook is een overzicht op te vragen van het totaal aantal werkuren van de chauffeurs binnen een bepaald tijdsbestek.” De Service Time Manager toont voor elke chauffeur het totaal aan gewerkte uren per dag, week en kwartaal.

De ‘Mindestlohn’-module binnen FleetHours rapporteert op basis van boordcomputergegevens voor elke kalenderdag het aantal gepresteerde uren per chauffeur in Duitsland. “Deze data worden rechtstreeks in het rapport geïntegreerd maar kunnen ook handmatig gecorrigeerd worden”, zegt Boogaard. De nieuwe module geeft een overzicht van de verschillende chauffeurs die in Duitsland laad- of losactiviteiten verricht hebben. Deze rapporten, die ook per chauffeur op te vragen zijn, bevatten gedetailleerde informatie over de dagindeling van de shiften, de werkuren en afstanden. De rapporten zijn zowel op papier als digitaal beschikbaar. Daarnaast vernieuwde Trimble ook haar trucknavigatie. Deze heeft nu o.a. 3D-kaartweergave, rijstrookindicatie, alternatieve routevoorstellen, het aanmaken van meerdere truckprofielen en automatische herberekening op basis van actuele verkeersinformatie.

 

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer