Ga naar hoofdinhoud

Nieuwe Volvo FH Globetrotter voor Van der Wardt

Van der Wardt Transport heeft haar wagenpark uitgebreid met een nieuwe Volvo FH 500 4×2 Globetrotter XL, de zesde in de vloot. De trekker wordt ingezet voor de kernactiviteit van Van der Wardt: binnenlands transport van allerhande goederen, zoals stukgoed, metaaldelen, bouwmaterialen en charterladingen. Van der Linden van Sprankhuizen Bedrijfswagens leverde de truck bij familie Van der Wardt in Zaandam.

Vanwege de vele zware ladingen is gekozen voor een motorvermogen van 500 pk, met een maximaal koppel van 2.500 Nm. Speciale Long Haul & Fuel Economy software past de werking van de Volvo I-Shift automatisch schakelende versnellingsbak aan voor extra brandstofefficiency. Het pakket omvat onder meer I-Roll, een functie die ervoor zorgt dat de versnellingsbak in neutraal schakelt wanneer de truck uitrolt.

vader en zoon van der Wardt voor hun nieuwe Volvo FH4x2T.

Ook deze nieuwe Globetrotter XL is weer een visitekaartje voor de transporteur, vindt chauffeur en mede-eigenaar René van der Wardt. “De keuze voor het Airflow-pakket met dakspoilers, zijfenders en skirts is deels functioneel, deels voor de uitstraling. Datzelfde geldt voor de inrichting.” In samenspraak met Van der Linden van Sprankhuizen Bedrijfswagens is de cabine uitgerust met verschillende optiepakketten die betrekking hebben op chauffeurscomfort en leefruimte. Tot de vele extra’s behoren lederen stoelen met armsteunen, een verstelbare stuurkolom, elektronisch geregelde klimaatcontrole (ECC), een standkachel en twee bedden. “Overnachten in de truck doen we met ons huidige werk niet, maar met deze wagen rijd ik minstens acht jaar; je weet nooit wat de toekomst brengt.”

René en Peter namen tweeënhalf jaar geleden samen Huysman Transport over, waar Peter al sinds 1990 mede-eigenaar was en René werkte als chauffeur. De aanschaf van de nieuwe Volvo FH is hun eerste gezamenlijke investering in het wagenpark. Het brengt de vloot van Van der Wardt Transport op zes Volvo-trekkers, vijf tautliners en een open oplegger voor incourante ladingen. “Alleen Volvo-trucks inderdaad. Ik ben ermee opgegroeid: wij hebben altijd Volvo gereden, vorige maand klokte een van onze vrachtwagens zelfs de miljoen. We kennen Van der Linden van Sprankhuizen Bedrijfswagens dan ook goed en waarderen de service die zij leveren”, besluit René van der Wardt.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer