Ga naar hoofdinhoud

Nijhof-Wassink richt IT-omgeving opnieuw in

Nijhof-Wassink Groep, de koepelorganisatie voor een aantal toonaangevende bedrijven in de logistieke sector, werkt samen met IT-dienstverlener Previder voor het beheer en ondersteuning van zijn bedrijfskritische logistieke processen. De verschillende vestigingen van de Nijhof-Wassink Groep worden nu ondersteund vanuit één centrale IT-omgeving die draait in de hoogwaardige datacenters van Previder in Hengelo.

Previder beheert de netwerkinfrastructuur en ondersteunt de productieomgeving van de Nijhof-Wassink Groep. De continuïteit van het IT-platform wordt daarbij gewaarborgd door redundante verbindingen en goed doordachte high availability-oplossingen. Daarnaast is Previder partner voor alle connectiviteitsvraagstukken. Zo regelt Previder in Nederland alle internetverbindingen naar de vestigingen en een directe verbinding met een datacenter in Polen van waaruit de Poolse vestigingen van Nijhof-Wassink worden ondersteund.

“Vrijwel alle operationele processen zouden stil komen te staan als onze IT-systemen uit zouden vallen,” vertelt Gerrit Otten, IT-manager bij de Nijhof-Wassink Groep. “Een voorbeeld is het bestellen en afleveren van veevoer. Dat gaat bijna geheel automatisch en is daardoor cruciaal voor de branche. De dieren zouden geen eten meer krijgen als onze IT-systemen niet zouden werken.”

“Doordat we onze infrastructuur bij Previder hebben ondergebracht, kunnen we als IT-afdeling de ideale rol spelen,” vertelt Otten. “Namelijk die van een servicegerichte dienstverlener, die de interne gebruikers behandelt zoals je ook externe klanten zou behandelen. Bovendien is de IT-omgeving van de Nijhof-Wassink Groep een stuk flexibeler geworden. We kunnen nu zonder veel moeite honderd man bijschalen. Geen enkel probleem.”

De goede samenwerking met Previder kwam onder andere tot uiting tijdens de migratie naar het Previder datacenter. “Het was een hele onderneming,” vertelt Otten. “Voor de daadwerkelijke overstap moest de hele productieomgeving plat en hebben we twee dagen keihard moeten werken. Maar de volgende maandag werkte alles volgens plan. En nog altijd werken we op dezelfde gestructureerde en duidelijke manier samen. Recent zijn we bijvoorbeeld op full-ssd SAN overgestapt en hebben we de productieomgeving in Polen opgetuigd. Het zijn best ingrijpende projecten, maar omdat je op elkaar kunt rekenen, zijn alle infrastructuurwijzingen probleemloos verlopen.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer