Ga naar hoofdinhoud

Nijmegen start proef met stadsdistributie

In de Nijmeegse binnenstad doen twintig zelfstandige winkeliers vanaf woensdag mee aan een proef met gedeeld transport en een gezamenlijk distributiecentrum buiten het centrum. De gemeente Nijmegen en Rijkswaterstaat hopen dat de proef het aantal transportbewegingen in het centrum terugdringt.

De deelnemende bedrijven laten hun goederen afleveren bij een gezamenlijk magazijn op een bedrijventerrein aan de rand van de stad. Van daar uit gaan de goederen in één vrachtauto naar de winkel of direct naar klanten. Het aantal overlast veroorzakende en vervuilende vrachtwagens in de binnenstad neemt daardoor af, hopen de initiatiefnemers van de proef, die de naam Binnenstadsservice draagt.
 
De proef is het resultaat van een oproep van Rijkswaterstaat aan Nederlanders om ideeën voor het verminderen van files in te dienen. Dat verzoek leverde 17.000 reacties op. Binnenstadsservice is één van de 17 ideeën die worden uitgevoerd.
 
Naast Rijkswaterstaat subsidiëren ook de gemeente Nijmegen en de provincie Gelderland het project. Rijkswaterstaat wil bekijken of het idee ook in andere binnensteden toepasbaar is.

 

Auteur: Arjan Velthoven

 

ttm.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer