NIWO gaat digitaal • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

NIWO gaat digitaal

De NIWO opent op 9 januari a.s. het digitale ondernemersloket. Dat betekent dat een vergunning of verlenging nu volledig digitaal kan worden aangevraagd, evenals de VIHB-registratie, ritmachtigingen en andere documenten. Toegang tot dit digitale ondernemersloket is te verkrijgen door in te loggen met E-herkenning, niveau 1. Dit is eenvoudig aan te vragen.

De gegevens van de onderneming zoals die bij de Kamer van Koophandel staan, zijn leidend voor de vergunningverlening. Dit is namelijk de basisregistratie voor bedrijven. Het NIWO loket krijgt naam- en adresgegevens van de Kamer van Koophandel. Het is belangrijk dat deze KvK-gegevens correct zijn.

Zodra een aanvraag digitaal is ingediend, de noodzakelijke bijlagen zijn geüpload en de factuur voor de aanvraagkosten is betaald (via een bankoverschrijving of direct via Ideal), neemt een medewerker de aanvraag in behandeling. Binnen uiterlijk 8 weken neemt de NIWO een beslissing op de aanvraag, tenzij de NIWO vaststelt dat er voor de beoordeling van de aanvraag aanvullende gegevens nodig zijn.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer