Werkgevers bieden loonsverhoging in CAO-onderhandelingen • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Werkgevers bieden loonsverhoging in CAO-onderhandelingen

Op Valentijnsdag kropen werkgevers en werknemers uit het vervoer eens dicht bij elkaar voor alweer de zesde onderhandelingsronde. De werkgevers deden lief en verhoogden het loonbod naar 1,75 procent.

Met de vakbonden is gesproken over een nieuwe cao voor de sector. ​Transport en Logistiek Nederland (TLN) heeft een voorstel gedaan om het loonbod te verhogen naar 1,75 procent. De eerste verhoging vindt plaats op 1 juli 2017. De tweede en derde verhoging vinden plaats in het nieuwe jaar, namelijk op 1 januari 2018 en 2019. TLN gaat hierbij uit van een driejarige cao. De onderhandelingen duurden tot bijna middernacht. Egon Groen, cao-onderhandelaar FNV: ”Hopelijk is het de geïnvesteerde tijd allemaal waard. Veel valt er helaas niet over te zeggen op dit moment. Zowel de werkgevers als de vakbonden hebben nogmaals alle standpunten nog eens heel goed met elkaar doorgenomen.”

Er staan nog steeds een aantal te bespreken onderwerpen op de agenda. Er is daarom besloten om een vervolgafspraak in te plannen met de betrokken partijen, zodat het cao-overleg voort gezet kan worden. Het volgende cao-overleg vindt plaats op 7 maart. Er zouden nog twee rondes nodig zijn om de CAO rond te krijgen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer