Nog veel onduidelijk rond Frans minimumloon • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Nog veel onduidelijk rond Frans minimumloon

Frankrijk houdt vast aan de invoering op 1 juli aanstaande van een minimumloon voor buitenlandse werknemers, die in Frankrijk te werk worden gesteld. Dat verklaarde de Franse overheid donderdag 9 juni jongstleden op een bijeenkomst die op dringend verzoek van de Europese transportsector was georganiseerd. Tijdens de bijeenkomst kon de Franse overheid op veel vragen en concrete situaties nog steeds geen antwoord geven, meldt TLN.

euro'sDe wetgeving lijkt van toepassing op internationaal vervoer en cabotage in Frankrijk. Transitovervoer dóór Frankrijk lijkt te worden vrijgesteld. Er is nog steeds véél onduidelijkheid hoe de wetgeving exact geïnterpreteerd dient te worden.

Koepelorganisatie IRU gaat de Franse overheid dringend verzoeken om uitstel van handhaving totdat alle vragen beantwoord zijn en transportbedrijven al het nodige hebben kunnen doen om aan de wetgeving te voldoen. TLN zal minister Asscher van Sociale Zaken en Werkgelegenheid met klem verzoeken om diezelfde oproep bij zijn Franse collega Macron te doen.

Bron: TLN

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer