Nog veel haken en ogen aan invoering Mobility Package • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Nog veel haken en ogen aan invoering Mobility Package

De Transportcommissie van het Europees Parlement sprak afgelopen week weer over het Mobility Package. Naast de rij- en rusttijden stonden onderwerpen als detachering en cabotage op de agenda. Over die twee laatste onderwerpen lopen de meningen flink uiteen en is een snelle oplossing niet te verwachten. Dat meldt TLN op haar website.

Een meerderheid van de Europarlementariërs is het erover eens dat de wetswijzigingen moeten leiden tot een betere handhaving. Op die manier moeten wanpraktijken in de transportsector beter kunnen worden opgespoord en aangepakt. Een aantal parlementariërs benadrukte daarbij dat nieuwe regels niet moeten resulteren in een nog grotere administratieve last voor bedrijven.

Verder blijken er in het Europees Parlement nog altijd erg verschillende opvattingen te bestaan over onderwerpen als detachering en cabotage. De Europarlementariërs die verantwoordelijk zijn voor deze dossiers verwachten dan ook geen snelle en gemakkelijke overeenstemming over deze onderwerpen.

TLN volgt de discussie over het Mobility Package op de voet en mengt zich op verschillende momenten in de discussie. TLN vindt zelf dat het belangrijk is dat de nieuwe regels uniform handhaafbaar zijn en dat er een einde wordt gemaakt aan de huidige lappendeken aan regels. Verder benadrukt de Nederlandse vertegenwoordiger van de transportsector  met klem dat de nieuwe regels op het gebied van rij- en rusttijden niet moeten resulteren in een geringere flexibiliteit. TLN is van mening dat wetgeving weliswaar moet bijdragen aan de een duurzame en toekomstbestendige transportsector, maar tegelijkertijd geen extra beperkingen moet opleggen.

Bron: TLN

Eén reactie op “Nog veel haken en ogen aan invoering Mobility Package

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer