Ga naar hoofdinhoud

Noord-Hollandse truckdealers stichten Truck Academy

De directies van acht truckdealers in Noord-Holland hebben een convenant ondertekend met het ROC Horizon College in Heerhugowaard.

 
Met die ondertekening werd Truck Academy Noord-Holland officieel een feit. Basis van het convenant is dat de studies en het bijbehorende lesmateriaal vanaf nu nog beter aansluiten bij het wensenpakket van de toekomstige werkgever van de student in kwestie. De opleidingen waar het hier om gaat zijn die voor het diploma Bedrijfsauto Technicus, 1ste Bedrijfswagenmonteur en Diagnosetechnicus. Voor het volgen van die opleidingen treden de studenten via een zogenoemde BBL-traject in dienst bij één van de aangesloten dealers. In principe werken zij daar vier dagen per week en de vijfde dag gaan zij naar het ROC Horizon in Heerhugowaard voor het theoretische gedeelte van de lesstof.
 
Eindhoven
Die wordt voortaan in overleg met de acht dealers samengesteld. Daarnaast bieden de deelnemende dealerbedrijven aan alle studenten extra mogelijkheden tot het bijwonen van excursies, lezingen en andere relevante bijeenkomsten. Eerder werden in Eindhoven goede ervaringen opgedaan met een dergelijke samenwerking.
Namens het ROC Horizon College in Heerhugowaard tekende opleidingsmanager voertuigentechniek Theo van den Wijngaard het convenant. De deelnemende dealers in Noord-Holland zijn: BTS Bedrijfswagen & Trailers Service, Gomes Noord-Holland, Van de Linden van Sprankhuizen bedrijfswagens, Scania Beers, Truck & Trailer Service Heerhugowaard, Truck Service Visser, Truckland Noord-Holland Noord en  Truckland Noord-Holland .

Auteur: Pieter Wieman

 

ttm.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer