Noordrijn-Westfalen vindt LZV ‘te gevaarlijk’ • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Noordrijn-Westfalen vindt LZV ‘te gevaarlijk’

Autofabrikant Daimler mag niet met een LZV door de Duitse deelstaat Noordrijn-Westfalen. Dat heeft het verkeersministerie van NRW besloten. De risico’s op ongevallen met andere verkeersdeelnemers zijn te groot.

LZV IAA 2014Daimler, met  truckchef Wolfgang Bernhard voorop, wilde in Noordrijn-Westfalen op 23 weggedeelten met de LZV gaan rijden. Eerder was Daimler na veel lobbywerk succesvol in Baden-Württemberg. Daimler had uitsluitend om routes gevraagd waarvoor het spoor geen alternatief bood. Ook in dit geval kon Daimler met de LZV veel ritten en dus CO2 besparen. Tevergeefs, volgens het verkeersministerie geldt ‘alleen al door de verkeersdichtheid in NRW, met haar vele knooppunten en op- en afritten, dat er door de inzet van LZV’s een vergroot risico voor andere verkeersdeelnemers ontstaat.’

Het ‘nein’ van Noordrijn-Westfalen geldt alleen voor de LZV. Het ministerie wil wel 17,80 lange opleggers op haar wegen toelaten. De houding van de Duitse deelstaat is ook slecht nieuws voor het aan NRW grenzende Nederland, dat dolgraag de grens wil oversteken met complete combinaties.

Eén reactie op “Noordrijn-Westfalen vindt LZV ‘te gevaarlijk’

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer