Ga naar hoofdinhoud

Van Noort rijdt met Volvo platenwagen

Van Noort uit Waddinxveen heeft onlangs uit handen van Volvo Truck Center Zoetermeer een nieuwe Volvo platenwagen in ontvangst genomen.

Voor deze gelegenheid is er uitgeweken naar de locatie van Lekkerkerker in Rotterdam. De nieuwe wagen zal zijn werkzaamheden hoofdzakelijk gaan uitvoeren voor dit Rotterdamse verhuurbedrijf, dat zich heeft gespecialiseerd in het verhuren en verkopen van stalen rijplaten en houten draglineschotten. Met een assortiment van ca. 80.000 rijplaten en 5000 draglineschotten is Lekkerkerker marktleider in dit segment.

De keuze voor Volvo is mede gemaakt doordat af-fabriek de mogelijkheid bestaat om standaard een chassis te leveren met 5 assen en 49 Ton GWW. Met de opbouw van de laadbak en laad- en loskraan van het type PENZ 25ZR blijft er een netto laadvermogen over van 28 ton. De Penz kraan heeft een reikwijdte van 9,5 meter en heeft op deze afstand nog een capaciteit van 2.500 kg. De kraan kan indien nodig met grijper en al opgevouwen worden, waardoor er makkelijk een complete vracht draglineschotten geladen kan worden.

In 1984 was van Noort de eerste in Nederland die een zogenoemde rijplatenwagen op de weg heeft gezet. Bedenker en bestuurder van het eerste uur Henry van Noort zegt altijd met een knipoog: “Luie mensen bedenken de beste uitvindingen.“ In de afgelopen 33 jaar is het principe hetzelfde gebleven, vanaf de hoogzit het voertuig iedere keer 5 of 6 meter voor- of achteruit zetten. Maar de techniek en de veiligheid, heeft in de afgelopen jaren wel een enorme vlucht genomen. VTC in Zoetermeer heeft ruime ervaring in het ontwikkelen en opbouwen van deze wagens en heeft een mooi stuk techniek op de weg gezet. Met name op het gebied van veiligheid en signalering is deze wagen een echte uitblinker. Als er vanaf de kraan wordt gereden gaan automatisch akoestische en lichtsignalen aan. Aan de voorzijde is het voertuig voorzien van een Greensight systeem die de wagens automatisch blokkeert mocht er een obstakel in de weg staan. Iedere dag is van Noort met 5 á 6 platenwagens actief om de gezamenlijke klanten van Lekkerkerker en van Noort te bedienen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer