Ga naar hoofdinhoud

Nooteboom 5-assige Pendel-X dieplader met jeepdolly voor Brouwer

Brouwer Zwaar & Speciaal Transport uit Nieuwegein nam onlangs een nieuwe Nooteboom 5-assige Euro-132-25(P) met een 2-assige Jeepdolly in gebruik genomen. Voor de dieplader staat een eveneens nieuwe Volvo FM 540 10×4/6 zwaar transport trekker. De combinatie met twaalf assen en een laadvermogen van 95 ton is geschikt om ook op de meest krappe locaties gemakkelijk te manoeuvreren.

Nooteboom EURO-132-25P Brouwer_IMGP0803-mid resBrouwer is gespecialiseerd in het vervoer van funderings-, sloop-, bouw- en spoorwegmachines. Aan de uitvoering van de dieplader werden drie belangrijke eisen gesteld: meer dan 90 ton laadvermogen, uitstekende manoeuvreerbaarheid en ruimte voor het vervoer van grote funderingsmachines met een klapstelling. Aan deze drie eisen is voldaan: zo’n 95 ton laadvermogen, de Jeepdolly maakt de combinatie geschikt voor moeilijk bereikbare locaties en de diesel-powerpack is half verzonken in de constructie van de nek geïntegreerd. De afmetingen van de 2-assige Jeepdolly is geschikt voor de Volvo 10×4/6 trekker. De extra lange, afneembare hydraulisch nek is geschikt voor 57 ton koppelingsdruk. De vloer van de dieplader kan worden verbreed van 1,50 tot 3,26 meter. De robuuste matrassen maken het mogelijk om ook vanaf de zijkant een machine op de vloer te laden. Het 5-assige EURO-PX achterasstel (met 13,92 ton/aslijn bij ontheffing) is voorzien van een 950 brede gieksleuf voor het vervoer van grote graaf- en sloopmachines.

Nooteboom EURO-132-25P Brouwer_IMGP0784 (3)Al meer dan 50 jaar koopt Brouwer diepladers bij Nooteboom. In dit geval gaf de innovatieve uitvoering van de dieplader en de voorkeur van de chauffeur voor een Jeepdolly de doorslag voor de keus voor Nooteboom. Directeur Klaas Brouwer: “Natuurlijk is Nooteboom niet onze enige leverancier voor de opleggers. Toch hebben we een voorkeur voor Nooteboom, omdat het degelijke producten zijn met een hoge restwaarde. En als we een probleem hebben, dan krijgen we direct ondersteuning van de uitstekende serviceafdeling van Nooteboom.” Naast deze EURO-132-25(P) heeft Brouwer ook geïnvesteerd in een 4-assige Pendel-X dieplader die begin volgend jaar in gebruik zal worden genomen. Hiervoor komt eveneens een nieuwe 10×4 Volvo.

Klaas Brouwer: “Wij kunnen bijna alles vervoeren, van hydraulische machines, heikranen en andere zware lading tot locomotieven. De kernwoorden voor ons bedrijf: flexibiliteit, bereikbaarheid en snelheid. En dat zeven dagen per week, 24 uur per dag. Met deze nieuwe Volvo / Nooteboom combinatie kunnen we nog beter aan de wensen van onze klanten voldoen.”

Brouwer Zwaar & Speciaal Transport uit Nieuwegein is een familiebedrijf met de derde generatie in de directie. De historie gaat terug naar 1938, toen Klaas Brouwer startte met het uitvoeren van transporten. Na de oorlog kwam de wederopbouw en Brouwer werkte mee bij de aanleg van nieuwe wegen, bedrijfsterreinen en woningbouwprojecten. Jos – de tweede generatie Brouwer – was pas 18 jaar oud, toen hij bij zijn vader in dienst kwam. Eerst samen op één vrachtwagen, maar na twee jaar kreeg Jos zijn eerste eigen vrachtwagen: een Volvo trekker met een Nooteboom dieplader met open zwenkbare achterwielen. In 2006 werd het tijd voor de derde generatie – Susan, Ruud en Klaas – om het bedrijf over te nemen.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer