Nooteboom biedt inzicht in aslasten met NOVAB 3.0 Cloud • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Nooteboom biedt inzicht in aslasten met NOVAB 3.0 Cloud

Nooteboom introduceert NOVAB 3.0 Cloud, de nieuwste versie van haar aslast berekenings programma.

Het Nooteboom Voertuig Aslast Berekeningsprogramma (NOVAB) is ruim 20 jaar geleden speciaal door Nooteboom ontwikkeld voor haar klanten in het internationale exceptioneel vervoer. Het programma berekent nauwkeurig de optimale ladingpositie voor de te beladen voertuigcombinaties. Zo kunnen gebruikers in het programma kiezen uit een groot aantal vooraf gedefinieerde voertuigen zoals bakwagens, trekkers, aanhangwagens en opleggers. De gegevens van deze voertuigen kunnen indien gewenst eenvoudig worden aangepast en ook kunnen er andere configuraties worden samengesteld. Hetzelfde geldt voor het kiezen van de lading. Gebruikers kunnen kiezen voor een vooraf vastgelegde lading of zelf de gegevens van een lading ingeven. Op basis van alle gegevens berekent NoVAB vervolgens de aslasten en de meest optimale aslastverdeling. Voor de transporteur is het een belangrijk hulpmiddel om de juiste voertuigcombinatie te kiezen voor een specifieke lading en daarmee het voorkomen van asdrukoverschrijding. Het aantal gebruikers van NoVAB is inmiddels wereldwijd uitgegroeid naar ruim 1200 bedrijven.

Inmiddels heeft Nooteboom de nieuwste generatie NoVAB ontwikkeld: Nooteboom 3.0 Cloud versie. Deze nieuwste NoVAB biedt belangrijke verbeteringen en voordelen. Het selecteren van de juiste truck-trailercombinatie en het berekenen hoe het gewicht van een lading wordt verdeeld over de verschillende assen gaat voortaan nog sneller en gemakkelijker.

Ook kan worden aangeven of een of meerdere assen gelift moeten worden. Met één druk op de knop wordt vervolgens de optimale ladingspositie berekend ter voorkoming van aslastoverschrijding. Zo heeft de transporteur vooraf inzicht of de complete combinatie met lading voldoet aan de toegestane wettelijke aslasten die gelden binnen een specifiek land. NoVAB genereert een handige overzichtstekening met alle relevante aslastgegevens en andere belangrijke parameters. Enerzijds is dit document een belangrijk hulpmiddel bij de aanvraag van een ontheffing en anderzijds als instructie naar de chauffeur hoe de lading op de trailer geladen moet worden.

De nieuwe NoVAB 3.0 Cloud-versie is volledig webbased. Dit betekent dat men zich geen zorgen meer hoeft te maken over updates, omdat deze automatisch worden uitgevoerd en alle gebruikers daarmee altijd dezelfde versie van de software hebben. De software draait op het web en is daardoor wereldwijd toegankelijk. Zo kan eenvoudig worden ingelogd op ieder apparaat, zoals desktop, laptop of tablet.

NoVAB 3.0 beschikt over een zeer uitgebreide database aan trucks, trailers en ladingen. Van hieruit kunnen eenvoudig voertuigen naar het eigen voertuigenpark worden gekopieerd.  De gegevens zijn gemakkelijk en snel aan te passen aan de specifieke situatie van de transporteur. Ook kunnen bestaande gegevens vanuit NoVAB 2000 worden geïmporteerd in deze nieuwe Cloud-versie. NoVAB 3.0 is een universeel aslast berekeningsprogramma en daarmee uitermate geschikt voor alle typen trucks en trailers.

Voor de Nooteboom voertuigen kunnen wij de gegevens van een specifieke oplegger of aanhangwagen op chassisnummer aanleveren. NoVAB 3.0 heeft ook een uitgebreide database voor ladingen die men eenvoudig zelf kan aanpassen en uitbreiden. Tekeningen van ladingen kunnen als .jpg of .png bestand worden ingelezen en vervolgens kunnen de gegevens naar wens worden aangepast.

Voor het nieuwe NoVAB 3.0 aslast berekeningsprogramma zijn er diverse korte instructievideo’s samengesteld. Hiermee wordt op heldere en eenvoudige wijze een volledig inzicht gegeven in de bediening van NoVAB 3.0. Deze HowTo instructievideo’s zijn te bekijken op de Nooteboom website in de rubriek Support.

De NoVAB 3.0 Cloud-versie is beschikbaar in verschillende abonnementsvormen, zoals een single-user versie voor 199 euro per jaar en een Multi-user versie voor 199 euro per jaar. Uiteraard biedt Nooteboom ook de mogelijkheid om het programma eerst uit te proberen. Dit kan met een gratis 3-daagse testversie of een 3-maands proefabonnement voor slechts 59 euro. NoVAB 3.0 Cloud is online te bestellen op de Nooteboom website.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer