Nooteboom samen met V-TAS voor Code95 • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Nooteboom samen met V-TAS voor Code95

V-TAS opleidingen uit Bladel en Nooteboom Trailers starten een exclusieve samenwerking voor specifieke trainingen en cursussen gericht op het uitzonderlijk wegvervoer. De nadruk ligt hierbij op Code95 alsmede ook opleidingen Chauffeur Exceptioneel Transport. De lesprogramma’s zijn ontwikkeld in samenwerking met V-TAS, hetgeen heeft geresulteerd in een breed pakket aan gerichte opleidingen voor het exceptioneel vervoer. Het portfolio telt inmiddels 13 cursussen waaruit de chauffeur kan kiezen, variërend van 1-daagse tot 4-daagse cursussen waarmee de chauffeur van 7 tot maximaal 28 Code95 uren krijgt toegekend.

Robert Nijhuis, directeur Sales & Services Nooteboom Trailers over deze beslissing: “Wij willen onze klanten steeds meer een totaalpakket kunnen bieden, met als doel het bieden van de laagste operationele kosten (Total Cost of Ownership) voor onze klanten. De chauffeur als gebruiker van een oplegger heeft een grote invloed op de reparatie- en onderhoudskosten. Met een goede opleiding kunnen we bijdragen in het verlagen van de onderhoudskosten. Maar ook veiligheidsaspecten, waaronder ladingzekering, zullen uitgebreid aan de orde komen.”

Robert Nijhuis: “We beginnen met de Nooteboom Academy in Nederland en België, maar uiteindelijk gaan we de cursussen ook in andere talen geven. Het doel is om de Nooteboom Academy uit te rollen naar andere landen binnen Europa.”

De cursussen van de Nooteboom Academy bestaan uit een theorie- en een praktijkdeel, waar de cursisten de opgedane kennis ook direct in de praktijk kunnen toetsen. Robert Nijhuis: “Vanwege het tekort aan chauffeurs komen we steeds vaker jonge, onervaren chauffeurs tegen die met complex materieel aan het werk moeten gaan. Onze klanten hebben belang bij goed opgeleide chauffeurs. Met de Nooteboom Academy proberen we daar een bijdrage aan te leveren.”

John van Oers, directeur V-TAS: ‘’In de circa 20 jaren die V-TAS actief is in het opleiden van vakmensen in het horizontale en verticale transport hebben wij een schat aan ervaring en expertise opgedaan. Hierdoor zijn wij bij uitstek in staat u optimaal te adviseren bij het maken van een keuze van een passende opleiding.”

De opleidingen van V-TAS hebben dankzij hun praktische karakter een duidelijke meerwaarde. John van Oers: “Onze instructeurs en trainers hebben zelf ruime ervaring in het exceptionele transport en begrijpen dus welke situaties de chauffeurs dagelijks tegenkomen op de weg en tijdens het laden en lossen op de bouw, petrochemie, en industrie. Dát is het uitgangspunt van onze opleidingen. Daardoor pas je wat je leert ook daadwerkelijk makkelijker toe in de praktijk. Daardoor verhoogt de efficiëntie, de veiligheid én de kwaliteit van het werk.”

Daarbij hanteren zowel V-TAS alsmede de Nooteboom Academy een bijzonder uitgangspunt. Van Oers: “We werken vanuit praktijk naar de theorie, al onze opleidingen zijn praktijkgericht en worden veelal op een van onze goed uitgeruste locaties en met actueel materieel gegeven. Zo hebben we ook een nieuwe hydraulisch gestuurde en uitschuifbare Nooteboom semidieplader aangeschaft. Dat motiveert cursisten enorm, omdat ze merken dat ze het geleerde direct in de praktijk kunnen toepassen. De theorie koppelen we nadrukkelijk aan de praktijk, zodat duidelijk wordt waarom je bepaalde dingen moet weten. Daarnaast speelt bewustwording een belangrijke rol. Werknemers moeten zich bewust zijn dat ze een eigen verantwoordelijkheid hebben met betrekking tot het materieel, het verkeer en de lading die zij vervoeren alsmede voor de veiligheid en kwaliteit van hun werk.”

De cursussen van de Nooteboom Academy kunnen vanuit 14 locaties verspreid over Nederland worden gegeven. Daarnaast zijn er 2 locaties in België. De nieuwste aanwinst is het opleidingscentrum in Zwijndrecht, gevestigd op dezelfde locatie als de vestiging Nooteboom Trailer Service. Daarnaast kunnen de cursussen ook bij de klant op locatie worden gegeven.

Nooteboom is samen met V-TAS aanwezig op Transport Compleet in Gorinchem.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer