Nooteboom terug op Transport Compleet • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Nooteboom terug op Transport Compleet

Nooteboom Trailers uit Wijchen maakt zijn rentree op Transport Compleet en doet dat in samenwerking met opleidingscentrum V-Tas.

Het is alweer een fiks aantal jaren geleden dat Nooteboom Trailers deelnam aan evenementen van Easyfairs Evenementenhal. “De laatste keer dat wij deelnamen was in 2012. Toen stonden we in Gorinchem met o.a. Kennis Trailers en Floor Trailers die toen nog bij de Nooteboom Groep hoorde”, aldus manager Marketing & Communications Johan van de Water. “Daarna hebben we ons aangesloten bij het trailercollectief dat zich wilde bezinnen op beursdeelname in Nederland”, aldus Van de Water. Dat collectief stamde uit 2013 maar is momenteel niet actief. Nu is Transport Compleet wel weer in beeld bij Nooteboom. “Natuurlijk, een tweede kans is altijd mogelijk. Het aantal vakbeurzen in Nederland is nu juist niet zo groot meer. We hebben afgelopen jaar de MobiliteitsRAI bekeken, en dat was eigenlijk ook niet een evenement waar we een klik mee voelden”, aldus Van de Water.

Zwijndrecht
Maar genoeg over het verleden. Wat gaat Nooteboom Trailers de bezoekers laten zien op Transport Compleet in de Evenementenhal Gorinchem? “We laten geen nieuwe voertuigtypes zien in Gorinchem”, zo haalt Van de Water meteen de spanning eraf. “We staan er eigenlijk niet zozeer als fabrikant, maar meer vanuit onze service-activiteiten voor met name onze vestiging Zwijndrecht. Die kennen de regio rond Gorinchem ook goed dus die zijn op dit evenement helemaal op hun plek.” De vestiging Zwijndrecht neemt een steeds belangrijker plek in de service-activiteiten van Nooteboom en werd de afgelopen jaren flink uitgebreid.

Code 95
Nooteboom werkt op haar stand samen met V-Tas, verkeersschool en opleidingscentrum uit Bladel. “Zij laten hun portfolio aan specifieke trainingen en cursussen zien, die speciaal voor Nooteboom zijn ontwikkeld. Inmiddels heeft V-TAS nu zo’n 10 specifieke cursussen in haar programma beschikbaar voor de Nooteboom Academy, waarbij de nadruk ligt op Code 95 voor speciaal transport en Exceptioneel Chauffeur”, vertelt Van de Water. “Daarvoor heeft V-TAS geïnvesteerd in een semidieplader en dat is een mooie blikvanger op de stand”, aldus Van de Water, die benadrukt dat V-Tas de trainingen voor speciaal en zwaartransport ook gaat faciliteren vanuit de Nooteboom vestiging in Wijchen alsook in Zwijndrecht.

Veel beurzen
Geen nieuwe Nooteboom trailers dus in Gorinchem. “Daar zijn andere beurzen voor, zoals de IAA en de Bauma, grote internationale evenementen”, zegt Van de Water. Nooteboom heeft het dit najaar overigens bijzonder druk met evenementen. Niet lang na Transport Compleet volgt Platformer Days in het Duitse Hohenroda, op de voet gevolgd door de IAA in Hannover. “En dan volgt op 29 september nog de truckersdag in Staphorst en op zondag 30 september de Mack & Speciaal Transportdag in Amsterdam. Kortom: Nooteboom kun je nog op heel veel plekken zien”, aldus Van de Water.

Het dichtst bij thuisbasis Wijchen en tweede locatie Zwijndrecht ligt echter Gorinchem, waar Nooteboom in de Evenementenhal op stand H134 staat. Voor volgend jaar, 2019, staat ook deelname aan Transport Compleet in Hardenberg op de agenda.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer