Nouwens Transport bouwt farmaceutisch warehouse • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Nouwens Transport bouwt farmaceutisch warehouse

In februari 2015 start Nouwens Transport Breda met de bouw van een specialistisch warehouse voor de farmaceutische industrie. Het warehouse dat in juli 2015 klaar moet zijn, krijgt twee verschillende temperatuurzones en heeft in totaal 1.500 palletplaatsen. Met de bouw speelt Nouwens in op de vraag van farmabedrijven naar een totaaloplossing voor het vervoer van medische goederen van deur tot deur.

Nouwens Transport 1

Het nieuwe gebouw wordt geplaatst op het terrein van Nouwens op industrieterrein Heilaar-Noord, waar het bedrijf al een volledig verwarmde en beveiligde loods met 3.000 palletplaatsen heeft staan. Het nieuwe gebouw zal voldoen aan de meest strenge regelgeving en certificering (GDP, TAPA en ISO9001). Daarnaast krijgt het temperatuur gecontroleerde gebouw LED-verlichting, zonnepanelen en een strakke en cleane uitstraling.

Meer dan alleen gekoelde wagens

“Alleen een gekoelde vrachtwagen hebben, voldoet simpelweg niet”, verklaart directeur Dennis Nouwens. “Ook gespecialiseerde op- en overslag is nodig. Daarom bouwen we een opslagruimte die specifiek voldoet aan de wensen en eisen van onze healthcare doelgroep.” Het vervoer van farmaceutische goederen vraagt om extra aandacht. Vooral op het gebied van temperatuurcontrole, GDP en hygiëne worden hoge eisen gesteld. Nouwens: “Enerzijds is de oplossing die we bieden ICT gedreven, documentatie moet 100 procent sluitend zijn. Maar ook opleiding van ons personeel op het gebied van veiligheid en hygiëne is belangrijk en niet op de laatste plaats de juiste mentaliteit. De werking van deze goederen zijn onze zorg, we zijn ons er terdegen van bewust dat dit medicijnen zijn die voor mensen van levensbelang kunnen zijn.”

Transport zonder kopzorgen

De stap om een warehouse voor een specifieke nichemarkt te bouwen, is er een die past in de strategie van Nouwens Transport. Dennis Nouwens: “We leveren slimme oplossingen voor onze klanten, voorkomen kopzorgen. In onze markt moet je blijven bewegen en innoveren. Wij specialiseren onszelf in de niches waarin we meerwaarde kunnen bieden. Naast healthcare is dat bijvoorbeeld ook high-tech transport waarvoor we al een warehouse hebben met de hoogste veiligheidseisen.” Nouwens Transport Breda heeft zo’n 60 medewerkers en een wagenpark van 40 eenheden.

 

Eén reactie op “Nouwens Transport bouwt farmaceutisch warehouse

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer