fbpx Ga naar hoofdinhoud

Nu ook LNG tanken aan de A4 en de A67

Nederland is sinds kort maar liefst twee LNG-tanklocaties rijker. Deze LNG-tanklocaties van PitPoint.LNG zijn gelegen bij TruckEasy tankstations van DCB Energy, en bevinden zich aan de: Peuldreef 2 (2635 BX) in Den Hoorn en de Erik de Rodeweg 3 (5975 WD) Trade Port Noord, Greenportlane in Sevenum/Venlo. Er zijn nu in totaal 24 LNG tankstations in Nederland.

De LNG-tanklocatie in Den Hoorn heeft een centrale ligging in Nederland, op slechts enkele meters van de A4, en is goed bereikbaar vanuit Delft, Den Haag en Rotterdam. De LNG-tanklocatie in Sevenum/Venlo is tevens goed bereikbaar met directe ontsluiting aan de

A67 en de A73, en is ideaal gelegen voor vrachtwagens die rijden naar achterland hubs voor havens Rotterdam en Antwerpen en naar Centraal Europa.

Woensdagavond werd de LNG-tanklocatie te Sevenum/Venlo officieel geopend door de heer Paul Driessen, wethouder van Horst aan de Maas, Freddy Berkel van DCB Energy en Jan Willem Drijver van PitPoint.LNG). LNG-tanklocatie Den Hoorn werd eind december jl. geopend.

In juli 2017 hebben DCB Energy en PitPoint.LNG een contract getekend voor de realisatie van drie LNG-tanklocaties. Twee van deze locaties zijn nu operationeel en de derde locatie te Roosendaal1 volgt in het voorjaar. Met Den Hoorn en Sevenum/Venlo erbij telt Nederland inmiddels 24 LNG-tanklocaties in totaal, goed verspreid door het hele land. Jan Willem Drijver, managing director PitPoint.LNG: “De nieuwe LNG-trucks kunnen op een volle tank circa 1500 km rijden. Met het huidige netwerk van LNG-tankstations op strategische locaties kunnen we spreken van een landelijk dekking.”

Bovendien zal het netwerk van LNG-tankstations nog verder groeien, ook buiten Nederland. “PitPoint.LNG werkt aan ontwikkeling en exploitatie van LNG-tanklocaties in België en Duitsland. Transporteurs kunnen dan ook in deze landen gebruik maken van ons netwerk. Er zijn dus geen belemmeringen meer voor transporteurs en hun opdrachtgevers om te investeren in schoon transport,” aldus Drijver.

De hypemoderne TruckEasy tankstations in Den Hoorn en Sevenum/Venlo, zijn onbemand en 24/7 geopend. Alle gangbare betaalkaarten worden op deze locaties geaccepteerd. Freddy Berkel, directeur en eigenaar van DCB Energy: “DCB is verheugd dat haar relaties, naast traditionele brandstoffen, nu ook LNG en hoogcalorisch CNG kunnen tanken op beide locaties.” Voor het tanken van LNG is een training vereist. Na deze gratis training kunnen de chauffeurs op alle LNG-tankstations in Nederland tanken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer