Off Road Award voor Mercedes-Benz Unimog • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Off Road Award voor Mercedes-Benz Unimog

Voor de vierde keer op rij hebben de lezers van het vakblad ‘OFF ROAD’ de Mercedes-Benz Unimog in de categorie ‘Speciale Voertuigen’ verkozen tot terreinwagen van het jaar.

 
De Unimog eindigde met een overtuigende meerderheid van 37,5% van de stemmen op de eerste plaats. In de categorie ‘Speciale Voertuigen’, terreinwagens die worden ingezet voor zware transporten in moeilijk toegankelijke gebieden en als basis dienen voor speciale voertuigen voor diverse overheidsdiensten zoals brandweer en defensie, liet de Unimog de concurrentie ver achter zich. De lesers waren vooral enthousiast over specifieke Unimog kenmerken zoals  het portaalasconcept  met zijn  grote bodemvrijheid.
De Unimog modelreeks U 3000 tot U 5000 die sinds 2002 in Wörth wordt geproduceerd leent zich bij uitstek om te worden ingezet in moeilijk begaanbare gebieden, ver van alle wegen en straten. Hij wordt hoofdzakelijk gebruikt door de brandweer bij de bestrijding van bosbranden, de voorkoming van catastrofes, bij expedities en bij service- en onderhoudswerkzaamheden in onherbergzaam gebied. Nieuw is de compacte Unimog U 20, de jongste telg van de Unimog familie die in het eerste kwartaal van 2008 op de markt komt.

Auteur: Pieter Wieman

 

ttm.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer