Omega Logistics verlengt contract met Pluripharm • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Omega Logistics verlengt contract met Pluripharm

Logistiek dienstverlener Omega Logistics, onderdeel van de Jan de Rijk Logistics groep en farmaceutische groothandel Pluripharm hebben hun samenwerking opnieuw verlengd met 3,5 jaar. Omega Logistics verzorgt sinds 2011 vanuit haar GDP crossdock locatie in Houten de distributie naar voornamelijk apotheken door heel Nederland.

OmegaOmega Logistics, vorig jaar overgenomen door Jan de Rijk Logistics, specialiseert zich in Healthcare oplossingen op gebied van logistieke dienstverlening.  Voor Pluripharm belevert Omega Logistics dagelijks zo’n 150 apotheken, voornamelijk in de nacht. Omega Logistics was de eerste vervoerder in Nederland die beschikt over pharma gecertificeerde bestelauto’s. Sindsdien heeft Omega Logistics haar wagenpark flink uitgebreid met verschillende pharma gecertificeerde wagens. Hiermee voldoet zij volledig aan de GDP-regelgeving (Good Distribution Practices) voor de distributie van medicijnen en aanverwante producten op het gebied van 2-8°C en 15-25°C. Daarnaast is Omega Logistics ISO 9001:2015 en GDP gecertificeerd. Het bedrijf heeft twee keer op rij de FD Gazellen award gewonnen. Daarmee behoren zij tot de snelst groeiende bedrijven van Nederland.

De eerstelijns genees- en hulpmiddelenvoorziening in Nederland verandert in een snel tempo. Het is ondertussen essentieel dat de positie en de kwaliteit van de zelfstandige apotheken gewaarborgd blijft. Pluripharm is met haar complete aanbod van services en diensten dé ideale partner om dit te realiseren. Pluripharm is meer dan een groothandel. “De Pluripharm groep is de beste landelijke service provider voor de zelfstandige apotheker. Flexibiliteit van onze partners is voor ons als bedrijf belangrijk. Omega Logistics kan deze flexibiliteit bieden, door snel in te spelen op veranderingen binnen onze bedrijfsprocessen”, aldus Mark de Loos, Logistiek Directeur van Pluripharm.

Pluripharm levert ondersteuning over de volle breedte; de scherpste inkoopcondities, ICT tools om het apotheekrendement te maximaliseren, alle mogelijke vormen van logistieke services en de implementatie van zorgprojecten en retailactiviteiten.

Volgens Gerard van de Weert, directeur van Omega Logistics is de verlenging een fantastische stap voorwaarts voor Omega Logistics. Pluripharm is onze grootste klant, die jaarlijks groeit. De relatie met deze strategische klant is essentieel voor de strategie die we hebben ontwikkeld voor de komende jaren. Onze ambitie is om nog harder te groeien in de Healthcare sector. Mede hierdoor is de overname met Jan de Rijk Logistics erg belangrijk geweest voor Omega Logistics. Jan de Rijk Logistics maakt het mogelijk dat wij meer focus en specialisatie op de Healthcare sector kunnen aanbrengen, aldus van de Weert.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer