Ga naar hoofdinhoud

Ook Duitsland wil verbod op weekendrust in cabine

Duitsland wil aansluiten op de wetgeving van andere Europese landen door een verbod in te stellen op het doorbrengen van de weekendrust in de cabine.

poolse chauffeurMet een wijziging in het zogeheten Fahrpersonalgesetzes (FPersG) moeten transportondernemers ertoe gedwongen worden dat zij de chauffeurs de wekelijkse rusttijd niet meer in de cabine, op een slecht verzorgde parkeerplaats laten genieten.

Het is de Duitsers ernst want als alles meezit zouden de aangepaste regels als eind januari 2017 in werking moeten treden.

8 reacties op “Ook Duitsland wil verbod op weekendrust in cabine

 • Dick

  Het gaat hier om de normale wekelijkse rust van 45 uur. De verkorte wekelijkse rust van 24 uur blijft wel toegestaan in de cabine.

 • Jaap

  Bereiden je maar voor daar in de grensstreek met Duitsland. Ze komen gewoon even de grens over voor b.v. het weekend. Er zullen wel net zulke truck campings ontstaan als in de grensstreken met België.
  Onze diensten controleren daar toch bijna niet op.
  Die zijn liever bezig onze eigen bedrijven te bekeuren voor alle kleine flut overtredingen.

 • p.schuddebeurs

  Was dat heel vroeger ook niet zo in Engeland? Kon je in een bedje gaan slapen wat nog warm was van de vorige collega. Nu je truckje op een dure parkeerplaats stallen en een prijzig hotelkamertje boeken. De Oostblokkers zullen wel met hun eigen Tipi afkomen, want waar moeten die het van betalen? Man, man, waar gaat het naar toe. Blij dat ik niet meer rij.

 • d'hondt wilfried

  da klopt van engeland,vroeger bij ne trucstop was er een hotel kijk naar de bp-truckstops

 • Peter

  Inderdaad, weer een reden erbij voor mensen om niet te kiezen voor het chauffeursvak op den duur kun je een dag code 95 vullen met het leren van de regeltjes en verboden.

 • Dany

  Zolang de meer kosten niet voor de chauffeur zijn kan dat alleen maar goed zijn, zo wordt alles voor hun bazen wat duurder

 • willem

  Een gat in de markt voor Duitse boeren !!!

  Er komen stallen genoeg leeg door veranderingen in de veehouderij en melkquota

  Parkeren is ook geen probleem op z,n bauernhof

  een oplossing is vaak dichterbij dan je denkt

 • rob

  45 uur weekend rust was natuurlijk bedoeld om dat met je gezin/ vrienden , thuis ! door te brengen , het maakt m.i. niet uit of je die dan in n hotel of cabine doorbrengt , je doet niet waar t voor bedoeld was.
  werkgevers zouden verplicht moeten worden om de werknemer naar thuis te sturen , en zo los je het probleem op met de (goedkope) oostblokcollega’s

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer