Ga naar hoofdinhoud

ORTEC lanceert Big Data Portal in samenwerking met Microsoft

ORTEC Consulting, specialist in analytics en big data, lanceert het ORTEC Big Data Portal. Het Big Data Portal biedt de mogelijkheid om eigen en externe data te verwerken, bewerken, combineren, analyseren en te visualiseren. Het Big Data Portal heeft een gebruiksvriendelijke interface en draait in de Microsoft Azure Cloud, dit maakt het schaalbaar, betrouwbaar en bruikbaar voor zowel grote als kleine organisaties. Vooral organisaties die zelf niet over de infrastructuur en kennis beschikken om big data en analytics toe te passen, zijn hierbij gebaat.

Het ORTEC Big Data Portal is geschikt voor de analyse van grote hoeveelheden data voor iedere organisatie of afdeling. Vooral afdelingen die traditioneel veel data verwerken, zoals finance, human resources, marketing en supply chain management, kunnen van het ORTEC Big Data Portal profiteren. Het ORTEC Big Data Portal verwerkt data uit vrijwel alle ERP, CRM, externe systemen en ORTEC software en zelfs data vanuit Excel zijn eenvoudig te importeren met slechts een muisklik.

Tal van applicaties en tools hebben een plaats in het ORTEC Big Data Portal: van AIMMS en Hadoop tot Spotfire en van “R” tot Spark. Dashboards zijn op maat te maken en gebruikers kunnen rapporten genereren, prognoses maken en scenarioanalyses uitvoeren. Zo ontstaat er een real-time, integraal inzicht in alles wat er gebeurt in de organisatie.

Zes nieuwe Actrossen voor Mooy LogisticsPatrick Hennen, Managing Directeur Analytics en Technologie bij ORTEC Consulting, legt uit: “Met behulp van het ORTEC Big Data Portal, kan ieder bedrijf ervoor kiezen data-driven te zijn en betere, snellere beslissingen nemen op basis van inzicht en feiten. Wij maken analytics en het werken met big data mogelijk zonder hoge IT-kosten en afhankelijkheid van een soft- of hardware leverancier. Organisaties verliezen veel tijd en geld met het vinden van de beste tools of het realiseren van de juiste technologische infrastructuur. Dat is zonde en onnodig. Met het ORTEC Big Data Portal hoeven organisaties zich alleen nog maar te richten op wat zij willen analyseren en verbeteren.” Diverse bedrijven en academische instellingen maken al gebruik van het ORTEC Big Data Portal, waaronder Mooy Logistics.

ORTEC’s samenwerking met Microsoft brengt de voordelen van Azure’s cloud computing-infrastructuur binnen ieders bereik. Het ORTEC Big Data Portal maakt gebruik van Microsoft Azure’s zelflerende systemen voor voorspellende analyses en prognoses, van Azure’s Logic apps om verbindingen te maken en van Microsoft’s Factory and Stream Analytics om grote hoeveelheden gegevens in real time te verwerken.

Caroline Phillips, Director of Developer Experience & Entrepreneurship, Microsoft Nederland: “Onze missie bij Microsoft is om iedere persoon en iedere organisatie op de planeet in staat te stellen, meer te bereiken. Daarom zijn wij blij dat ORTEC met het ORTEC Big Data Portal vertrouwt op de Windows Azure-technologie. Wij zijn van mening dat partners zoals ORTEC organisaties stimuleren, en helpen hun digitale transformatie te realiseren.”

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer